Tongfilet met hoi-sinsaus

#image_title

INGREDIENTS

  • 600 grams of sole fillet
  • 4 tbsp vinegar
  • 1 piece of egg white
  • 3 tbsp cornflour
  • 3 tbsp wok oil
  • 2 cloves of garlic finely chopped
  • 4 pieces of spring onion cut into rings
  • 4 tbsp soy sauce
  • 2 tbsp hi sauce
  • 1 tbsp fresh ginger root grated
  • salt and pepper

icon
  • Kitchen: Oriental
  • Meal: Main dish
  • Preparation time: 15 minutes
  • Cooking time: 15 minutes
  • Passive time: 30 minutes
  • Portions 4 persons

Preparation method

Snij de tongfilet in hapklare stukken, schenk de azijn erover met wat zout en peper en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Roer het eiwit, maismeel en een beetje bakpoeder door elkaar, voeg hier de stukken tong filet aan toe en meng alles door elkaar. Bak in de wokolie de tongfilets kort goudbruin en haal ze uit de pan. Bak in het overgebleven bakvet de knoflook en lente-ui. Voeg vervolgens hier de sojasaus, hoi-sinsaus en gember aan toe. Dan de tongfilets hier aan toevoegen en bak het kort tot alles goed warm is.