8 oktober 2016

Zeeduivel met ansjovismayonaise

Spoel de vis af. Breng 2 liter water aan de kook en voeg zout en de limoenschijfjes toe. Leg de vis in het vocht .Temper de warmtebron .Houd alles 5 min. tegen de kook aan. Schakel daarna de warmtebron uit. Laat de vis in het vocht koud worden. Hak de ansjovis fijn en wrijf ze daarna door een fijne zeef. Roer in een kom eierdooier, de helft van het limoensap en wat zout en peper los. Klop er daarna de olijfolie,beetje voor beetje,door. Blijf kloppen tot een gladde saus .Voeg daarna nog zoveel limoensap en eventueel wat water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer daarna de ansjovispuree door de saus. voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de tomaten en olijven in een kom. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel alles met balsamico en de olijfolie. Schep alles door elkaar. Laat de zeeduivel op keukenpapier uitlekken. Serveer tip: Verdeel de tomaten en olijven over de borden en strooi de basilicumblaadjes erover. Leg de zeeduivel er in het midden op,Schep op elke tranche een flinke lepel ansjovismayonaise. Strooi er wat bieslook over.
9 maart 2016

Zwaardvis gegrild met salsa verde

Was en hak de peterselie voor de salsa, meng de citroensap en mosterd en schenk Hier al roerend de olijfolie bij. Hak de ansjovisfilet grof, pers de knoflook boven de dressing uit. Voeg stukjes ansjovis, kappertjes en kruiden toe en meng kort met de staafmixer. Het mengsel mag wel structuur blijven houden. Kruid de zwaardvis met peper en zout en bestrijk de filets met olie. Verhit een gril pan en gril de zwaardvis, afhankelijk van de dikte, 4 à 6 minuten. Serveer de salsa verde bij gegrilde zwaardvis.