3 maart 2018

Visstoofpot op z`n Italiaans

Dep de zeewolffilets droog en wentel ze door de bloem. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie, om en om in 8 min gaar. Haal nu de filets uit de pan en leg ze op een bord. Gebruik de zelfde pan om de uitjes voor 2 min aan te fruiten, dan mag de knoflook en ansjovis erbij. Fruit dit nog voor 1 min. Voeg dan de witte wijn en tomatenpuree toe, breng dit aan de kook. Giet de tomatenblokjes erover en kook dit voor 5 min. Nu mogen de mosselen erbij. Doe een deksel op de pan en wacht tot alle mosselen open gaan staan. Voeg de zeewolf weer toe aan de pan, samen met basilicum en peterselie. Roer dit voorzichtig door elkaar. Maak van de sneetjes brood crostini`s. Gril de broodjes op een grillpan voor 2 min aan elke kant. Smeer ze daarna in met knoflook en besprenkel ze met de extra vergine olijfolie. Verdeel de stoofpot over 4 borden en serveer ze met de crostini.
9 december 2016

Red-Snapper met tomatensalsa

Verwarm de de oven voor op 180 graden. Spoel de vis af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Voor de tomaten salsa doet u de cherry tomaatjes, gember, rode ui, limoensap en kokoscrème in een kom en schep alles om. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bestrooi de filets met wat zeezout en bak ze op de huid totdat het velletje krokant en goudbruin is. (ongeveer in 1-2 minuten) En keer de filets dan om en laat ze dan nog 1 minuut bakken. Haal de filets uit de pan en leg ze, met het vel naar boven, op een met folie beklede bakplaat. Bak ze dan nog 8-10 minuten in de oven. Leg een filet op een bord en lepel er de salsa over en garneer het met een paar limoenpartjes.
8 maart 2016

Tonijn in sesamkorst op kruidensla

Bedruppel de tonijnfilets met de sojasaus en laat dit even intrekken. Roosterde sesamzaadjes in een droge koeken pan. Maak een vinaigrette door azijn, wasabi en poedersuiker door elkaar te roeren en hier een beetje olie bij te schenken. Meng de sla met de kruiden, Verhit olie in een koeken pan. En schroei de tonijn in de hete olie snel aan alle kanten dicht bak 2 à 3 minuten per kant, druk de tonijn direct na het bakken in de sesamzaadjes en laat hem daarna even rusten. Maak de sla aan met de vinaigrette en verdeel over de borden, en leg de tonijn op de salade.