8 oktober 2016

Zeeduivel met ansjovismayonaise

Spoel de vis af. Breng 2 liter water aan de kook en voeg zout en de limoenschijfjes toe. Leg de vis in het vocht .Temper de warmtebron .Houd alles 5 min. tegen de kook aan. Schakel daarna de warmtebron uit. Laat de vis in het vocht koud worden. Hak de ansjovis fijn en wrijf ze daarna door een fijne zeef. Roer in een kom eierdooier, de helft van het limoensap en wat zout en peper los. Klop er daarna de olijfolie,beetje voor beetje,door. Blijf kloppen tot een gladde saus .Voeg daarna nog zoveel limoensap en eventueel wat water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer daarna de ansjovispuree door de saus. voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de tomaten en olijven in een kom. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel alles met balsamico en de olijfolie. Schep alles door elkaar. Laat de zeeduivel op keukenpapier uitlekken. Serveer tip: Verdeel de tomaten en olijven over de borden en strooi de basilicumblaadjes erover. Leg de zeeduivel er in het midden op,Schep op elke tranche een flinke lepel ansjovismayonaise. Strooi er wat bieslook over.
8 oktober 2016

Coquille gegrild met romige tagliatelle

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar. Laat een grillpan goed heet worden. Dep de Coquille goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de Coquille in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de Coquille als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Bestrooi ze met zout en peper. Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor. Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde Coquille. Lekker met een salade van tomaten.
9 maart 2016

Zeebaars uit de oven

Verwarm de oven voor tot 180C(stand5-6). Doe de olijfolie in een grote ovenvaste schaal, wentel hier de vis in, en stop 3 basilicumblaadjes en wat van de citroenschil in de buik van elke vis. Doe de tomaten in de schaal en bestrooi met de resterende basilicumblaadjes en citroenschil. Breng de vis en de tomaten op smaak met zout en peper. Bak de vis 20 minuten in de oven, of tot het vlees stevig en gaar is. Besprenkel met citroensap.