8 oktober 2016

Zeeduivel met ansjovismayonaise

Spoel de vis af. Breng 2 liter water aan de kook en voeg zout en de limoenschijfjes toe. Leg de vis in het vocht .Temper de warmtebron .Houd alles 5 min. tegen de kook aan. Schakel daarna de warmtebron uit. Laat de vis in het vocht koud worden. Hak de ansjovis fijn en wrijf ze daarna door een fijne zeef. Roer in een kom eierdooier, de helft van het limoensap en wat zout en peper los. Klop er daarna de olijfolie,beetje voor beetje,door. Blijf kloppen tot een gladde saus .Voeg daarna nog zoveel limoensap en eventueel wat water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer daarna de ansjovispuree door de saus. voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de tomaten en olijven in een kom. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel alles met balsamico en de olijfolie. Schep alles door elkaar. Laat de zeeduivel op keukenpapier uitlekken. Serveer tip: Verdeel de tomaten en olijven over de borden en strooi de basilicumblaadjes erover. Leg de zeeduivel er in het midden op,Schep op elke tranche een flinke lepel ansjovismayonaise. Strooi er wat bieslook over.
9 maart 2016

Zeewolf filet gegratineerd uit de oven

Verwarm de oven voor op 200◦C wrijf de stukken vis in met citroensap, zout peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Verkruimel ook de geitenkaas. Meng de mosterd door de room. Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken vis erin. Schenk de room erover en verdeel hierover de geitenkaas, bieslook en het brood kruim. Sprenkel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vis in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
8 maart 2016

Tonijn in sesamkorst op kruidensla

Bedruppel de tonijnfilets met de sojasaus en laat dit even intrekken. Roosterde sesamzaadjes in een droge koeken pan. Maak een vinaigrette door azijn, wasabi en poedersuiker door elkaar te roeren en hier een beetje olie bij te schenken. Meng de sla met de kruiden, Verhit olie in een koeken pan. En schroei de tonijn in de hete olie snel aan alle kanten dicht bak 2 à 3 minuten per kant, druk de tonijn direct na het bakken in de sesamzaadjes en laat hem daarna even rusten. Maak de sla aan met de vinaigrette en verdeel over de borden, en leg de tonijn op de salade.