3 maart 2018

Visstoofpot op z`n Italiaans

Dep de zeewolffilets droog en wentel ze door de bloem. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie, om en om in 8 min gaar. Haal nu de filets uit de pan en leg ze op een bord. Gebruik de zelfde pan om de uitjes voor 2 min aan te fruiten, dan mag de knoflook en ansjovis erbij. Fruit dit nog voor 1 min. Voeg dan de witte wijn en tomatenpuree toe, breng dit aan de kook. Giet de tomatenblokjes erover en kook dit voor 5 min. Nu mogen de mosselen erbij. Doe een deksel op de pan en wacht tot alle mosselen open gaan staan. Voeg de zeewolf weer toe aan de pan, samen met basilicum en peterselie. Roer dit voorzichtig door elkaar. Maak van de sneetjes brood crostini`s. Gril de broodjes op een grillpan voor 2 min aan elke kant. Smeer ze daarna in met knoflook en besprenkel ze met de extra vergine olijfolie. Verdeel de stoofpot over 4 borden en serveer ze met de crostini.
9 december 2016

Sliptong met Hollandse garnalen en Franse mosselen

Pak twee pannen en zet deze op een middelmatig vuur . Doe als eerst een scheut olijfolie in de pan .En bak de spekblokjes aan voor ongeveer 2 min. Ondertussen kruid u de sliptongen met peper, zout en bloem of(panure pour poisson). Leg de sliptong in de pan en bak de sliptong 3 minuten aan elke kant. en voeg er een beetje roombter aan toe. Na de eerste keer omdraaien van de sliptong gooit u de mosselen aan de rand van de pan. Zorg dat de mosselen schoon zijn. Als de sliptong mooi goudbruin is aan alle twee de kanten en de mosselen open zijn gooit u de Hollandse garnalen in de pan voor een halve minuut en het gerecht is klaar. Dit gerecht is heerlijk met pasta of risotto.
9 december 2016

Kabeljauw filet met spinazie roomsaus

Kook de spinazie in ca. 10 minuten gaar. Meng de bloem met de kerriepoeder en wentel de vis erdoor. Verhit de olie en bak de vis in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe. Giet de spinazie af. Roer 2 el geraspte parmazaanse kaas en de crème fraîche erdoor. Schep de spinazie op een platte schaal, leg de vis erop en bestrooi deze met de rest van de geraspte kaas en de geschaafde amandelen. Gratineer het gerecht onder de grill.
8 oktober 2016

Tarbotfilet met paddenstoelen en dragon

Haal de filets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddenstoelen Schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 a 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet 1 eetlepel olie toe en bak de paddenstoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng ze aan de kook. Meng de maizena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddenstoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de crème fraiche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de vis.