3 maart 2018

Zeewolf met peterseliekorstje en groene groenten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sugar snaps, haricots verts en de doperwten in een pan met gezouten water in circa 4 min beetgaar. Giet ze af en spoel met koud water. Meng in een kom de mascarpone, rasp van de citroen, sap van een halve citroen en wat peper en zout door elkaar. Meng in een andere kom de olijfolie, sap van de andere helft van de citroen, bosui en de helft van de peterselie door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Roer dan de groente door de dressing. Voor het peterseliekorstje doen we de Parmezaan, 2 sneetjes brood, 1 teen knoflook, de resterende peterselie en een scheut olijfolie in een hakmolen. Hak dit fijn tot een groene massa en breng op smaak met wat peper. Leg de zeewolffilet op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de filets in met het peterselie mengsel. Bak dit voor z`n 10 gaar in de oven. Snij de andere sneetjes brood diagonaal. Bak deze in een koekenpan met de roomboter goudbruin. Smeer ze daarna in met knoflook. Verdeel de groene groente over vier borden en schep een lepel mascarpone erover. Hiernaast legt u een stuk zeewolffilet en serveert je dit met de sneetjes brood.
16 november 2016

Zalm rolletje met krab

Was de sla blaadjes, dep ze droog en verdeel ze over 4 borden.Klop de slagroom stijf inclusief de citroensap en de mierikswortel.Schep de krab voorzichtig door de mierikswortelroom.Voeg zout en peper naar smaak toe.Leg de plakken gerookte zalm op de aanrecht en schep de vulling op de plakken zalm.Rol ze op en prik de rollen vast met cocktailprikkers. Leg de gevulde zalm op de blaadjes sla en garneer ze af met een toefje mierikswortel en verse dille.
16 november 2016

Zeebaars in zoutkorst

Vul de buikholte van de zeebaars kruiden met en groenten naar keuze. Meng in een grote kom het zout met de (ongeklopte) eiwit. Het wordt een mooie luchtige deeg van zout. Bedek de vis er helemaal mee. Bak de vis in het zoutdeeg ca. 25 minuten. In een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer de vis uit het zout. Tik met een hamer voorzichtig op de korst en veeg dan al het zout er goed af. Als de vis net te lang in de oven heeft gestaan wordt het zout heel hard en zul je zelfs moeten bikken om de vis te kunnen bevrijden.
9 maart 2016

Zeebaars uit de oven

Verwarm de oven voor tot 180C(stand5-6). Doe de olijfolie in een grote ovenvaste schaal, wentel hier de vis in, en stop 3 basilicumblaadjes en wat van de citroenschil in de buik van elke vis. Doe de tomaten in de schaal en bestrooi met de resterende basilicumblaadjes en citroenschil. Breng de vis en de tomaten op smaak met zout en peper. Bak de vis 20 minuten in de oven, of tot het vlees stevig en gaar is. Besprenkel met citroensap.