9 december 2016

Kabeljauw filet met peterseliekorstje

Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg de filets in lage ovenschaal. Vermeng het knoflook met 4 eetlepels van de olie en druppel dit mengsel over de vis. Laat de vis 1 uur op een koele plaats staan. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vermeng het broodkruim met de peterselie en het citroensap. Verdeel het mengsel over de vis en druppel er de rest van de olijfolie over. Bak de vis circa 15 minuten in de oven tot hij gaar is. Garneer het gerecht met peterselie en partjes limoen.
8 oktober 2016

Kreeft Thermidor

Kook de kreeft of koop hem gekookt. Snijd de kreeft in tweeën. Houd de inhoud van de kop apart en haal het vlees uit de staart. Snijd dat in stukjes ter grootte van een hap. Houd het afgedekt warm, zodat het niet uitdroogt. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes, zonder dat ze kleur krijgen. met een beetje zout en peper. Voeg als ze zacht zijn de visfond toe, de Noilly Prat en de helft van de room. Roer goed en laat tot de helft inkoken. Schenk de rest van de room erbij, roer goed door elkaar en houd het tegen de kook aan totdat de saus lekker dik is. Voeg met een garde de inhoud van de kop toe, de mosterd en de verse kruiden. Verwarm de grill op de hoogste stand. Leg het vlees van de staart in de halve kreeftenschalen, bedek met saus en strooi er Parmezaanse kaas eroverheen. Zet 2 a 3 minuten onder de grill tot de saus kookt en de Parmezaanse kaas mooi goudbruin is. Dien direct op.
8 oktober 2016

Tarbotfilet met paddenstoelen en dragon

Haal de filets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddenstoelen Schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 a 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet 1 eetlepel olie toe en bak de paddenstoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng ze aan de kook. Meng de maizena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddenstoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de crème fraiche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de vis.
9 maart 2016

Zeebaars uit de oven

Verwarm de oven voor tot 180C(stand5-6). Doe de olijfolie in een grote ovenvaste schaal, wentel hier de vis in, en stop 3 basilicumblaadjes en wat van de citroenschil in de buik van elke vis. Doe de tomaten in de schaal en bestrooi met de resterende basilicumblaadjes en citroenschil. Breng de vis en de tomaten op smaak met zout en peper. Bak de vis 20 minuten in de oven, of tot het vlees stevig en gaar is. Besprenkel met citroensap.