8 oktober 2016

Coquille gegrild met romige tagliatelle

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar. Laat een grillpan goed heet worden. Dep de Coquille goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de Coquille in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de Coquille als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Bestrooi ze met zout en peper. Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor. Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde Coquille. Lekker met een salade van tomaten.
8 maart 2016

Coquille met venkel-pernodsaus

Smelt twee derde van de boter in een koekenpan,bak de venkel in 20 minuten tot het zacht is,haal de venkel uit de pan. Verhit de resterende boter in de pan en roerbak de ui tot hij zacht is. Doe de venkel weer in de pan en voeg de coquilles,pernod en room toe. Roerbak alles 2 minuten,tot de coquilles ondoorschijnend zijn. Laat de pernodsaus op een laag vuur iets inkoken. Schep de coquilles op een bord en schenk er de pernodsaus over en garneer het af met het venkelgroen.