Heerlijk met aardappelpuree en een goede keuze voor de feestdagen.

23 november 2018

Zeeduivel a l’Americaine

Heerlijk met aardappelpuree en een goede keuze voor de feestdagen. Recept Afdrukken Zeeduivel a l'Americaine Snij de zeeduivel filet in blokjes van 3 bij 3 cm, en meng ze met de bloem en een beetje peper en zout. Bak de zeeduivel blokjes in olijfolie en een klontje goudbruin, en haal […]
9 december 2016

Kabeljauw filet met spinazie roomsaus

Kook de spinazie in ca. 10 minuten gaar. Meng de bloem met de kerriepoeder en wentel de vis erdoor. Verhit de olie en bak de vis in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe. Giet de spinazie af. Roer 2 el geraspte parmazaanse kaas en de crème fraîche erdoor. Schep de spinazie op een platte schaal, leg de vis erop en bestrooi deze met de rest van de geraspte kaas en de geschaafde amandelen. Gratineer het gerecht onder de grill.
16 november 2016

Zeewolf filet gabakken met witlof

Spoel de Zeewolf filets onder de koude kraan af en dep ze droog. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de Zeewolf filets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4- 8 min). Neem de filets uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm. Voeg het witlof aan de boter in de pan toe en bak het al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het citroensap, de crème fraîche, de mosterd, de gembersiroop, de visbouillon, een snufje zout en peper toe en warm het geheel nog 1 minuut door. Schep het witlof op 2 warme borden, leg de Zeewolf filets erop en strooi de bieslook erover.
8 oktober 2016

Tarbotfilet met paddenstoelen en dragon

Haal de filets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddenstoelen Schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 a 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet 1 eetlepel olie toe en bak de paddenstoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng ze aan de kook. Meng de maizena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddenstoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de crème fraiche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de vis.