9 december 2016

Kabeljauw filet ovenschotel

Was de courgette en snij het in kleine stukjes. De ui ook in kleine stukjes snijden. De courgette en ui daarna even 3 minuten wokken in de olijfolie Deze gewokte ingrediënten in de ovenschotels verdelen. Daarop de vis leggen waar je peper en zout op doet. Daarna de vis insmeren met tomatenpuree. Daarop een laag met plakken tomaat met oregano. Daaroverheen een beetje chilisaus gieten. Dan de geraspte kaas. Dit geheel 20 a 25 minuten in de oven op 200 C
9 december 2016

Kabeljauw filet met spinazie roomsaus

Kook de spinazie in ca. 10 minuten gaar. Meng de bloem met de kerriepoeder en wentel de vis erdoor. Verhit de olie en bak de vis in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe. Giet de spinazie af. Roer 2 el geraspte parmazaanse kaas en de crème fraîche erdoor. Schep de spinazie op een platte schaal, leg de vis erop en bestrooi deze met de rest van de geraspte kaas en de geschaafde amandelen. Gratineer het gerecht onder de grill.
9 december 2016

Kabeljauw filet met peterseliekorstje

Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg de filets in lage ovenschaal. Vermeng het knoflook met 4 eetlepels van de olie en druppel dit mengsel over de vis. Laat de vis 1 uur op een koele plaats staan. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vermeng het broodkruim met de peterselie en het citroensap. Verdeel het mengsel over de vis en druppel er de rest van de olijfolie over. Bak de vis circa 15 minuten in de oven tot hij gaar is. Garneer het gerecht met peterselie en partjes limoen.
9 december 2016

Kabeljauw filet gepocheerd met gemberjus

Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. In een pan de cider met de soepgroenten, gember, koenjit en visbouillontablet aan de kook brengen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. Als de cider plus toebehoren kookt, gas lager draaien en de vis erin leggen. Het vocht mag niet meer koken maar moet er net tegenaan gehouden worden. Na een minuutje of 2-3, het gas uitdraaien en de kingklip 8-10 minuten verder laten garen.Tomaat in kleine blokjes snijden. Bosui in ringetjes. Kabeljauw uit de pan scheppen en onder aluminiumfolie warm houden. Eventueel een bord van tevoren warmen in de oven of de kabeljauw in een ovenschaal leggen met het aluminiumfolie erover en warm houden in een niet te hete oven.Boven een andere pan 2 dl pocheervocht zeven. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 5 minuutjes in laten koken tot licht gebonden jus. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw over vier borden verdelen.Jus erover en erlangs scheppen.Bestrooien met tomaat en bosui.