8 oktober 2016

gamba’s met rucola en gorgonzola

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg per liter water 1 eetlepel zout toe, verwarm in een saus pannetje de gorgonzola met de room tot een massa en breng op smaak met wat peper en zout. Bak de gamba’s in de koekenpan met een beetje olijfolie ongeveer 8 tot 10 minuten, kook in de tussentijd de pasta afhankelijk van de kooktijd van de pasta. Schik op het bord eerst de pasta dan een beetje rucola en de gamba’s en daaroverheen de saus van gorgonzola.
9 maart 2016

Zeewolf filet gegratineerd uit de oven

Verwarm de oven voor op 200◦C wrijf de stukken vis in met citroensap, zout peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Verkruimel ook de geitenkaas. Meng de mosterd door de room. Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken vis erin. Schenk de room erover en verdeel hierover de geitenkaas, bieslook en het brood kruim. Sprenkel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vis in 15-20 minuten goudbruin en gaar.