8 oktober 2016

Vis potje pikant

De penne rigatta koken volgens de gebruiksaanwijzing. De winter peen en koolbladeren ongeveer 5 minuten blancheren in ruim kokend water. Daarna met koud water afspoelen. In een wok de olie verhitten en hierin de vis in ca. 4 minuten lichtbruin roerbakken. Vis uit de pan scheppen en in de achtergebleven olie de prei bakken. Winter peen, kool en de pasta toevoegen en het gerecht op smaak brengen met ketjap, sambal en verse gember. Op het laatst de vis en garnalen en taugé toevoegen. Vispotje met amandelen, hazelnoten en koriander bestrooien.
8 maart 2016

Tonijn in sesamkorst op kruidensla

Bedruppel de tonijnfilets met de sojasaus en laat dit even intrekken. Roosterde sesamzaadjes in een droge koeken pan. Maak een vinaigrette door azijn, wasabi en poedersuiker door elkaar te roeren en hier een beetje olie bij te schenken. Meng de sla met de kruiden, Verhit olie in een koeken pan. En schroei de tonijn in de hete olie snel aan alle kanten dicht bak 2 à 3 minuten per kant, druk de tonijn direct na het bakken in de sesamzaadjes en laat hem daarna even rusten. Maak de sla aan met de vinaigrette en verdeel over de borden, en leg de tonijn op de salade.