9 december 2016

Red-Snapper met tomatensalsa

Verwarm de de oven voor op 180 graden. Spoel de vis af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Voor de tomaten salsa doet u de cherry tomaatjes, gember, rode ui, limoensap en kokoscrème in een kom en schep alles om. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bestrooi de filets met wat zeezout en bak ze op de huid totdat het velletje krokant en goudbruin is. (ongeveer in 1-2 minuten) En keer de filets dan om en laat ze dan nog 1 minuut bakken. Haal de filets uit de pan en leg ze, met het vel naar boven, op een met folie beklede bakplaat. Bak ze dan nog 8-10 minuten in de oven. Leg een filet op een bord en lepel er de salsa over en garneer het met een paar limoenpartjes.
8 oktober 2016

Zeeduivel met ansjovismayonaise

Spoel de vis af. Breng 2 liter water aan de kook en voeg zout en de limoenschijfjes toe. Leg de vis in het vocht .Temper de warmtebron .Houd alles 5 min. tegen de kook aan. Schakel daarna de warmtebron uit. Laat de vis in het vocht koud worden. Hak de ansjovis fijn en wrijf ze daarna door een fijne zeef. Roer in een kom eierdooier, de helft van het limoensap en wat zout en peper los. Klop er daarna de olijfolie,beetje voor beetje,door. Blijf kloppen tot een gladde saus .Voeg daarna nog zoveel limoensap en eventueel wat water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer daarna de ansjovispuree door de saus. voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de tomaten en olijven in een kom. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel alles met balsamico en de olijfolie. Schep alles door elkaar. Laat de zeeduivel op keukenpapier uitlekken. Serveer tip: Verdeel de tomaten en olijven over de borden en strooi de basilicumblaadjes erover. Leg de zeeduivel er in het midden op,Schep op elke tranche een flinke lepel ansjovismayonaise. Strooi er wat bieslook over.