16 november 2016

Zeewolf filet gabakken met witlof

Spoel de Zeewolf filets onder de koude kraan af en dep ze droog. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de Zeewolf filets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4- 8 min). Neem de filets uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm. Voeg het witlof aan de boter in de pan toe en bak het al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het citroensap, de crème fraîche, de mosterd, de gembersiroop, de visbouillon, een snufje zout en peper toe en warm het geheel nog 1 minuut door. Schep het witlof op 2 warme borden, leg de Zeewolf filets erop en strooi de bieslook erover.
8 oktober 2016

Kreeft Thermidor

Kook de kreeft of koop hem gekookt. Snijd de kreeft in tweeën. Houd de inhoud van de kop apart en haal het vlees uit de staart. Snijd dat in stukjes ter grootte van een hap. Houd het afgedekt warm, zodat het niet uitdroogt. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes, zonder dat ze kleur krijgen. met een beetje zout en peper. Voeg als ze zacht zijn de visfond toe, de Noilly Prat en de helft van de room. Roer goed en laat tot de helft inkoken. Schenk de rest van de room erbij, roer goed door elkaar en houd het tegen de kook aan totdat de saus lekker dik is. Voeg met een garde de inhoud van de kop toe, de mosterd en de verse kruiden. Verwarm de grill op de hoogste stand. Leg het vlees van de staart in de halve kreeftenschalen, bedek met saus en strooi er Parmezaanse kaas eroverheen. Zet 2 a 3 minuten onder de grill tot de saus kookt en de Parmezaanse kaas mooi goudbruin is. Dien direct op.
9 maart 2016

Zeewolf filet gegratineerd uit de oven

Verwarm de oven voor op 200◦C wrijf de stukken vis in met citroensap, zout peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Verkruimel ook de geitenkaas. Meng de mosterd door de room. Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken vis erin. Schenk de room erover en verdeel hierover de geitenkaas, bieslook en het brood kruim. Sprenkel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vis in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
9 maart 2016

Zwaardvis gegrild met salsa verde

Was en hak de peterselie voor de salsa, meng de citroensap en mosterd en schenk Hier al roerend de olijfolie bij. Hak de ansjovisfilet grof, pers de knoflook boven de dressing uit. Voeg stukjes ansjovis, kappertjes en kruiden toe en meng kort met de staafmixer. Het mengsel mag wel structuur blijven houden. Kruid de zwaardvis met peper en zout en bestrijk de filets met olie. Verhit een gril pan en gril de zwaardvis, afhankelijk van de dikte, 4 à 6 minuten. Serveer de salsa verde bij gegrilde zwaardvis.