8 oktober 2016

Heilbot filet in roomsaus

Schik de filets in de lengte in een vuurvaste schotel. Kruiden met peper en zout en het citroensap toevoegen. De room over de filets gieten, de geraspte kaas erover strooien en een klontje boter op de vis leggen. Zet de schotel in de oven (180°C) en laat de vis gaar worden.(15 à 20 min) Tijdens het bakken de room een paar maal over de vis scheppen. Uit de schotel uit de oven en garneren met toefjes peterselie.
8 maart 2016

Coquille met venkel-pernodsaus

Smelt twee derde van de boter in een koekenpan,bak de venkel in 20 minuten tot het zacht is,haal de venkel uit de pan. Verhit de resterende boter in de pan en roerbak de ui tot hij zacht is. Doe de venkel weer in de pan en voeg de coquilles,pernod en room toe. Roerbak alles 2 minuten,tot de coquilles ondoorschijnend zijn. Laat de pernodsaus op een laag vuur iets inkoken. Schep de coquilles op een bord en schenk er de pernodsaus over en garneer het af met het venkelgroen.