3 maart 2018

Zeewolf met peterseliekorstje en groene groenten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sugar snaps, haricots verts en de doperwten in een pan met gezouten water in circa 4 min beetgaar. Giet ze af en spoel met koud water. Meng in een kom de mascarpone, rasp van de citroen, sap van een halve citroen en wat peper en zout door elkaar. Meng in een andere kom de olijfolie, sap van de andere helft van de citroen, bosui en de helft van de peterselie door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Roer dan de groente door de dressing. Voor het peterseliekorstje doen we de Parmezaan, 2 sneetjes brood, 1 teen knoflook, de resterende peterselie en een scheut olijfolie in een hakmolen. Hak dit fijn tot een groene massa en breng op smaak met wat peper. Leg de zeewolffilet op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de filets in met het peterselie mengsel. Bak dit voor z`n 10 gaar in de oven. Snij de andere sneetjes brood diagonaal. Bak deze in een koekenpan met de roomboter goudbruin. Smeer ze daarna in met knoflook. Verdeel de groene groente over vier borden en schep een lepel mascarpone erover. Hiernaast legt u een stuk zeewolffilet en serveert je dit met de sneetjes brood.
9 december 2016

Sliptong met Hollandse garnalen en Franse mosselen

Pak twee pannen en zet deze op een middelmatig vuur . Doe als eerst een scheut olijfolie in de pan .En bak de spekblokjes aan voor ongeveer 2 min. Ondertussen kruid u de sliptongen met peper, zout en bloem of(panure pour poisson). Leg de sliptong in de pan en bak de sliptong 3 minuten aan elke kant. en voeg er een beetje roombter aan toe. Na de eerste keer omdraaien van de sliptong gooit u de mosselen aan de rand van de pan. Zorg dat de mosselen schoon zijn. Als de sliptong mooi goudbruin is aan alle twee de kanten en de mosselen open zijn gooit u de Hollandse garnalen in de pan voor een halve minuut en het gerecht is klaar. Dit gerecht is heerlijk met pasta of risotto.
9 december 2016

Snoekbaars filet uit de oven

Snoekbaars filets bestrooien met zout en peper en insmeren met de geperste knoflook. Ovenschotel insmeren met olijfolie. Snoekbaars filets met de huid naar beneden in de schaal leggen en bestrooien met de fijn gesneden prei en paprika. 10 minuten tot een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 200 graden. Voor de saus: Visfond en de witte wijn voor 2/3 inkoken. Pan van het vuur en al roerende het klontje harde boter er doorroeren. Saus niet meer laten koken. Giet de saus over de Snoekbaars filets en eet smakelijk!
9 december 2016

Tarbot filet met prei

Snijd de tarbot filet schuin in plakjes van een 1/2 cm dik. Snijd de prei in stukken van 2 cm, leg ze in een steelpan en voeg er de vis fond, peper en zout aan toe, en kook dit beetgaar. Laat ze uitlekken en houd het kookvocht apart. leg de prei op vier borden en houd ze warm. Doe 100 ml vis fond , slagroom, suiker, peper en vermouth in een pannetje en kook dit in. Pocheer hier ±45 sec de tarbot in. Laat de tarbot uitlekken en leg dit op de prei en houd dit warm. Voeg het restant kookvocht van de prei hieraan toe en kook het in, en schep dan de saus over de tarbot en prei.