3 maart 2018

Dorade met gember en uien

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en doe daar de uien, knoflook en gember in. Bak dit totdat de uien zacht worden, ongeveer 10 min. Zet ondertussen de oven aan op 210 graden. Als de uien klaar zijn, verdeel ze dan netjes in een ovenschaal en leg daar de vis op. Verdeel de boter in blokjes over de vis en giet het glas wijn erbij. Zet nu de schaal in de oven en zet de tempratuur terug naar 180 graden. Bak het voor 15 min en dek hem dan af met aluminium. Bak het nu nog 10 min. Hierna haal je de schaal uit de oven en maal er wat verse peper over.
3 maart 2018

Zeebaars met gember en uien

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en doe daar de uien, knoflook en gember in. Bak dit totdat de uien zacht worden, ongeveer 10 min. Zet ondertussen de oven aan op 210 graden. Als de uien klaar zijn, verdeel ze dan netjes in een ovenschaal en leg daar de vis op. Verdeel de boter in blokjes over de vis en giet het glas wijn erbij. Zet nu de schaal in de oven en zet de tempratuur terug naar 180 graden. Bak het voor 15 min en dek hem dan af met aluminium. Bak het nu nog 10 min. Hierna haal je de schaal uit de oven en maal er wat verse peper over.
3 maart 2018

Zeewolf met peterseliekorstje en groene groenten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sugar snaps, haricots verts en de doperwten in een pan met gezouten water in circa 4 min beetgaar. Giet ze af en spoel met koud water. Meng in een kom de mascarpone, rasp van de citroen, sap van een halve citroen en wat peper en zout door elkaar. Meng in een andere kom de olijfolie, sap van de andere helft van de citroen, bosui en de helft van de peterselie door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Roer dan de groente door de dressing. Voor het peterseliekorstje doen we de Parmezaan, 2 sneetjes brood, 1 teen knoflook, de resterende peterselie en een scheut olijfolie in een hakmolen. Hak dit fijn tot een groene massa en breng op smaak met wat peper. Leg de zeewolffilet op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de filets in met het peterselie mengsel. Bak dit voor z`n 10 gaar in de oven. Snij de andere sneetjes brood diagonaal. Bak deze in een koekenpan met de roomboter goudbruin. Smeer ze daarna in met knoflook. Verdeel de groene groente over vier borden en schep een lepel mascarpone erover. Hiernaast legt u een stuk zeewolffilet en serveert je dit met de sneetjes brood.
3 maart 2018

Visstoofpot op z`n Italiaans

Dep de zeewolffilets droog en wentel ze door de bloem. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie, om en om in 8 min gaar. Haal nu de filets uit de pan en leg ze op een bord. Gebruik de zelfde pan om de uitjes voor 2 min aan te fruiten, dan mag de knoflook en ansjovis erbij. Fruit dit nog voor 1 min. Voeg dan de witte wijn en tomatenpuree toe, breng dit aan de kook. Giet de tomatenblokjes erover en kook dit voor 5 min. Nu mogen de mosselen erbij. Doe een deksel op de pan en wacht tot alle mosselen open gaan staan. Voeg de zeewolf weer toe aan de pan, samen met basilicum en peterselie. Roer dit voorzichtig door elkaar. Maak van de sneetjes brood crostini`s. Gril de broodjes op een grillpan voor 2 min aan elke kant. Smeer ze daarna in met knoflook en besprenkel ze met de extra vergine olijfolie. Verdeel de stoofpot over 4 borden en serveer ze met de crostini.