23 november 2018

Krabcocktail

Klop de slagroom stijf en meng hier doorheen de tomatenpuree, worcestersaus en cognac. Breng op smaak met peper en zout. Doe het krabvlees in een kom en bedruppel met limoensap. en schenk de cocktailsaus erbij en meng het goed. Snijd het kapje van de tomaten en hol deze uit. Vul ze met de krabcocktail garneer met een beetje peterselie. leg een beetje zeekraal op borden en zet hier de tomaat op.
22 november 2018

Zeebaars ceviche op een bedje van ijsbergsla

Snijd de zeebaarsfilet schuin weg vanaf de staart in plakjes van ongeveer een 1/2 cm dik. doe dit in een kom met de limoen rasp en sap, rode ui, munt en een klein beetje zout. meng dit alles goed door elkaar en zet het weg in de koelkast( laat het niet langer dan een half uur marineren want de zeebaars wordt alleen maar zuurder). Meng ondertussen de slasaus en de wasabi met de ijsbergsla en verdeel dit over de borden en schik hierover de zeebaarsfilet.
3 maart 2018

Vongole gesmoord

Zet de vongole voor +/- 10 min in het koude water. Spoel ze daarna in een vergiet schoon. Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de gember en de paddenstoelen toe, roerbak een paar seconde. Nu de schelpen erbij. Zodra ze open gaan mag de rijstwijn of sherry erbij. Nu de bouillon en laat dit z’n 4 min pruttelen tot dat alle schelpen open zijn. Breng dit nu op smaak met zout en peper en bind het met het maïzenamengsel. Roer als laatst de koriander erdoor. Serveer het in een grote schaal direct op.
16 november 2016

Zalm rolletje met krab

Was de sla blaadjes, dep ze droog en verdeel ze over 4 borden.Klop de slagroom stijf inclusief de citroensap en de mierikswortel.Schep de krab voorzichtig door de mierikswortelroom.Voeg zout en peper naar smaak toe.Leg de plakken gerookte zalm op de aanrecht en schep de vulling op de plakken zalm.Rol ze op en prik de rollen vast met cocktailprikkers. Leg de gevulde zalm op de blaadjes sla en garneer ze af met een toefje mierikswortel en verse dille.