Bekijk hieronder de foto's van ons bezoek aan Imperial Heritage

Niet te verwarren met de Sterlet-steur (Acipenser Ruthenus). Oorspronkelijk leefde deze steur in de Kaspische Zee, de Zwarte Zee en de Zee van Azov.
De Sevruga is een slanke, relatief kleine steur met een opvallende spitse snuit. Hij kan tot 80 kilo wegen en ongeveer 220 cm lang worden. Dit is echter een zeldzaamheid, een lengte tussen 100 en 150 cm met een gewicht van 15 tot 25 kilo komt vaker voor. De Sevruga is geslachtsrijp tussen de leeftijd van 10 en 15 en wordt ongeveer 25 jaar oud.

Afkomst: “Siberische steur”: een steursoort afkomstig uit het Baikalmeer, nabij Irkutsk Oblast (Siberië, Rusland).
Het Baikalmeer wordt aangezien als het oudste en grootste zoetwatermeer ter wereld, zo’n 25 miljoen jaar oud en gekenmerkt door zijn uitzonderlijk zuiver water.

Kweek: aquacultuur ITALY ( BRESCIA-Apenijnen)
Kleur: diep bruin naar zwart
Parel: middelgroot
Smaak: fluweel zilte smaaktoets,licht romig fris, hazelnoot aroma’s (nooit secundaire smaken) leeft op krijt en keienbodem.
IMPERIAL: Frissere smaak, fijnere zilt toetsen , door korte rijping zo’n 8 weken.

Afkomst:” Beluga steur of HUSO HUSO steur ”, leeft vooral in de Caspische zee Deze steur is goed te herkennen aan zijn buitengewoon grote omvang, tot 1200 kg en 7 meter lang . Dit is de meest edel der steuren, hij kan zo’n 140 jaar leven.

Kweek: Semi/Wild uit IRAN( Caspische zee)
Kleur: grijs naar donker grijs
Parel: groot.
Smaak: subtiel zilte smaaktoets,zeer romig naar boter ,vette smaak, subtiele hazelnoot aroma’s en vaak een uitzonderlijk rijke smaak . Smelt ,in de mond . (nooit secundaire smaken) leeft op krijt en keienbodem.

Afkomst:” Russische steur of Guldenstatti”, leeft vooral in de Caspische zee . De Guldenstaetti ook wel de "Diamantsteur" genoemd. Deze steur is goed te herkennen aan zijn ronde kop, zijn zwarte kleur met een witte tekening.

Kweek: aquacultuur ITALY ( BRESCIA-Apenijnen)
Kleur: donker grijs naar zwart
Parel: middelgroot naar groot
Smaak: verfijnde en diepere zilte smaaktoets, romig naar boter , rijkelijke hazelnoot aroma’s (nooit secundaire smaken) leeft op krijt en keienbodem.

Afkomst:” Transmontanus steur of Witte steur ”, leeft vooral in de berg delta ( grote delta meren) – zowel Mediteraan als overzees gebied Deze steur is goed te herkennen aan zijn spierwitte buik, het vlees van deze steur is parelwit en zeer exquise Lekkernij vooral op de Italiaanse markt

Kweek: aquacultuur ITALY ( BRESCIA-Apenijnen)
Kleur: zeer donker grijs naar ( meestal ) diep zwart
Parel: groot
Smaak: verfijnde zilte smaaktoets,zeer romig naar boter ,vette smaak, subtiele hazelnoot aroma’s (nooit secundaire smaken) leeft op krijt en keienbodem.