Bij Vishandel Den Haan, de viswinkel in Rotterdam, is inmiddels de vierde generatie Den Haan aan de beurt. Tweelingbroers Robert en Christian zwaaien, na het overlijden van vader Ruud, de scepter en krijgen daarbij hulp van beste vriend ‘maar eigenlijk derde broer’ Seth.

Een echt Rotterdams ‘harinkie’. Die haalde je vroeger natuurlijk op het Noordplein. Bij ‘Het Haantje’, de legendarische viskar van Bertus den Haan. Jaren later is Den Haan nog steeds een bekende visnaam. Met dank aan zoon Rinus, kleinzoon Ruud en achterkleinzoons Robert en Christian. Vier generaties vis, met (tot heden) eindpunt: vishandel Ruud den Haan in Rotterdam Kralingen.

We zijn opgegroeid met vis en stonden er daar eigenlijk nooit zo bij stil. Maar als je er zo over praat is het wel een gevalletje ‘met de paplepel.’

Wij wisten al jong dat we de toekomst van het bedrijf waren. ‘Maar eerst naar school, alle benodigde papieren en alles leren over het runnen van de zaak. Dat was het plan.’ Dat het leven zich echter niet laat sturen, bleek toen op ons 18e jaar Ruud plotseling overleed. De zaak op zo’n jonge leeftijd en zonder support van onze vader overnemen, was zwaar. Na een jaar hard werken, samen met onze moeder Alice, besloten we de zaak te verkopen. ‘Maar een jaar later begon het toch te kriebelen en kochten we de zaak terug.

Ruim vijftien jaar later draait de vishandel op volle toeren. Stille kracht achter het succes is de gevarieerde klantenkring. Van snelle zakenlieden die even binnenwippen tot oudere Crooswijkse dames die speciaal met de tram hierheen komen. Maar hoewel de mannen het leuk vinden hun klanten kennis te laten maken met allerlei bijzondere en exotische vissen, blijft een oeroud Hollands visje centraal staan: de haring. ‘Dat is toch waar het allemaal mee begonnen is. Dat zit in ons DNA.’ Tegenwoordig zijn wij alom bekend in Rotterdam voor verse vis, zowel via onze online webshop als fysiek op locatie waar u tevens voor een lunch terecht kunt.