• Type gerecht

  • Vissoort

  • Herstel

Heilbot in Serranoham met geroosterde knolselderij

Door qiem imac | 5 december 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Heilbot in Serranoham met geroosterde knolselderij

Verwarm de oven voor op 180 ,bekleed de bakplaat met bakpapier en snijd de knol doormidden. Snijdt 1 helft in plakken en leg op de bakplaat en besprenkel met olijfolie ,peper,zout. Bak de knol 30 minuten in de oven,wikkel de heilbot in de serrano en besprenkel met 2 el olijfolie en leg 15 minuten bij…

Kabeljauwfilet met parmaham en zeekraal

Door qiem imac | 5 december 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauwfilet met parmaham en zeekraal

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Giet de aardappels af en laat ze goed uitstomen. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden{hete lucht} Bestrooi de kabeljauwfilets met versgemalen peper en wikkel ze in 2 plakjes parmaham. Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er 2 plakjes…

Zeeduivel met kerstomaatjes,hollandse garnaal en courgetti

Door qiem imac | 5 december 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivel met kerstomaatjes,hollandse garnaal en courgetti

Verwam de oven op 180 graden Snij de zeeduivel in 4x 200 gram (of uw favoriete visboer bij den haan ) En plaats in ovenschaal ,besprenkel met olijfolie ,peper en zout.snijd 2 citroenen in dunne plakken en schik ze op de vis samen met enkele takjes tijm.15 minuten in de oven. Halveer de Kersentomaatjes en…

Kerstzalm met cranberries, zure room en groene kruiden

Door qiem imac | 5 december 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Kerstzalm met cranberries, zure room en groene kruiden

Verwarm de oven voor op 160 graden, pak een groot vel bakpapier en leg de zalm erop meng de olie met de olijfolie en smeer de zalm er mee in en breng op smaak met peper en zout. Vouw helemaal dicht  zodat de zalm helemaal ingepakt is. Bak gaar in 15 minuten en maak ondertussen…

Zeebaars tartaar met peterselie mayonaise

Door qiem imac | 5 december 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Zeebaars tartaar met peterselie mayonaise

Dit recept voor zeebaars tartaar met peterselie mayonaise klinkt heerlijk en verfijnd. Hier is een gedetailleerde uitwerking van het gerecht: Bereiding van de peterselie-olie en mayonaise 1. Maak eerst de peterselie-olie: – Hak de peterselie fijn – Meng met 125 ml olie in een kom – Pureer glad met een staafmixer – Breng op smaak…

Zeeduivel gewikkeld in pancetta met Groene asperges

Door qiem imac | 5 december 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivel gewikkeld in pancetta met Groene asperges

Hier is een gestructureerde weergave van de bereidingswijze: Voorbereiding van de zeeduivel 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 2. Bereid de zeeduivelfilets voor: – Bestrooi ze met geraspte citroenschil – Voeg fijngehakte rozemarijn toe – Bestrooi met versgemalen zwarte peper – Zout is niet nodig vanwege de pancetta 3. Wikkel elke filet…

Watermeloen met hollandse garnaal augurkencreme en zeekraal

Door qiem imac | 5 december 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Watermeloen met hollandse garnaal augurkencreme en zeekraal

Dit recept voor een verfijnde watermeloen-garnalen amuse klinkt heerlijk en verfrissend. Ingrediënten en voorbereiding – Watermeloen – Augurk – Roomkaas – Olijfolie – Sesamzaadjes – Rode chilipeper – Zeekraal – Hollandse garnalen – Lenteui – Rucola Bereidingswijze 1. Snijd vier schijven van 1 cm dikte uit de watermeloen. 2. Gebruik een ring of glas om…

Gamba’s gelakt in rode curry

Door qiem | 29 mei 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Gamba’s gelakt in rode curry

Meng voor de curry alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zeezout. Wentel de gamba’s door de maïzena en bak ze in de hete olie. Blus ze af met de curry en laat het geheel nog drie minuten pruttelen. Lekker met rijst of pasta!

Ovenschotel met schelvis en spinazie

Door qiem | 23 mei 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Ovenschotel met schelvis en spinazie

1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Spoel de spinazie. 2. Snij de schelvis in grote stukken. Breng ze op smaak met peper en zout. Schik ze in de ovenschaal. Giet er de warm gemaakte room tussen. Zet de ovenschaal 10 minuten in de hete oven. 3. Snipper…

Boemboe Bali ikan

Door qiem | 15 mei 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Boemboe Bali ikan

Was de makrelen en snijd ze in brede moten en bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin en gaar ze in ongeveer 10 min. Pel de uien en het knoflook en snipper beide heel fijn. Was de lombok merah en snijd ze in smalle ringen. Gebruik 1 eetlepel van de olie waarin de…

Rode mul op Siciliaanse wijze

Door qiem | 8 mei 2024 | Reacties uitgeschakeld voor Rode mul op Siciliaanse wijze

voorbereiding Was de tomaten, snijd met een scherp mes de schil van de onderkant van de tomaat en dompel ze vervolgens ongeveer twintig seconden onder in kokend water, net lang genoeg om ze te verbranden. Haal de tomaten uit het kokende water en doe ze onmiddellijk in een kom met heel koud water. Schil de…

Zwaardvis-kebabs

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zwaardvis-kebabs

Meng de ingrediënten in een schaal, en snij de zwaardvis is brokken van 2 cm, voeg dit aan de marinade toe en vermeng alles goed en laat dit geheel een 15 min rusten. Prik dan de stukken zwaardvis op een (bamboe) prikker en gril ze kort elke kant tot ze bruin zijn. (Let wel op…

Zwaardvis gegrild met salsa verde

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zwaardvis gegrild met salsa verde

Was en hak de peterselie voor de salsa, meng de citroensap en mosterd en schenk Hier al roerend de olijfolie bij. Hak de ansjovisfilet grof, pers de knoflook boven de dressing uit. Voeg stukjes ansjovis, kappertjes en kruiden toe en meng kort met de staafmixer. Het mengsel mag wel structuur blijven houden. Kruid de zwaardvis…

Zeewolf met peterseliekorstje en groene groenten

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeewolf met peterseliekorstje en groene groenten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sugar snaps, haricots verts en de doperwten in een pan met gezouten water in circa 4 min beetgaar. Giet ze af en spoel met koud water. Meng in een kom de mascarpone, rasp van de citroen, sap van een halve citroen en wat peper en zout…

Zeewolf filet gegratineerd uit de oven

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeewolf filet gegratineerd uit de oven

Verwarm de oven voor op 200◦C wrijf de stukken vis in met citroensap, zout peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Verkruimel ook de geitenkaas. Meng de mosterd door de room. Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken vis erin. Schenk de room…

Zeewolf filet gebakken met witlof

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeewolf filet gebakken met witlof

Spoel de Zeewolf filets onder de koude kraan af en dep ze droog. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de Zeewolf filets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4- 8 min).…

Zeeduivelpakketjes

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivelpakketjes

Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van ca. 20 cm af en vet ze in met een beetje olie. Snijd de preien in smalle ringen en de paprika in stukjes. Verhit de rest van de slaolie, bak hierin de plakjes spek zacht uit en neem ze uit de pan. Voeg de stukjes paprika aan de…

Zeeduivel met ansjovismayonaise

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivel met ansjovismayonaise

Spoel de vis af. Breng 2 liter water aan de kook en voeg zout en de limoenschijfjes toe. Leg de vis in het vocht. Temper de warmtebron. Houd alles 5 min. tegen de kook aan. Schakel daarna de warmtebron uit. Laat de vis in het vocht koud worden. Hak de ansjovis fijn en wrijf ze…

Zeebaars uit de oven

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeebaars uit de oven

Verwarm de oven voor tot 180˚C (stand 5-6). Doe de olijfolie in een grote ovenvaste schaal, wentel hier de vis in en stop 3 basilicumblaadjes en wat van de citroenschil in de buik van elke vis. Doe de tomaten in de schaal en bestrooi met de resterende basilicumblaadjes en citroenschil. Breng de vis en de…

Zeebaars met gember en uien

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeebaars met gember en uien

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en doe daar de uien, knoflook en gember in. Bak dit totdat de uien zacht worden (ongeveer 10 min). Zet ondertussen de oven aan op 210 graden. Als de uien klaar zijn, verdeel ze dan netjes in een ovenschaal en leg daar de vis op. Verdeel de boter…

Zeebaars in zoutkorst

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeebaars in zoutkorst

Vul de buikholte van de zeebaars kruiden met en groenten naar keuze. Meng in een grote kom het zout met de (ongeklopte) eiwit. Het wordt een mooie luchtige deeg van zout. Bedek de vis er helemaal mee. Bak de vis in het zoutdeeg ca. 25 minuten. In een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer de…

Zeebaars filet gegrild

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeebaars filet gegrild

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Was de filets en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze met het vel naar beneden op een ingeoliede bakplaat. Bestrijk ze met een beetje olie en bestrooi met vers gemalen peper. Grill de vis 4 minuten. Maak intussen de topping door de kaas, peterselie, appel en…

Zalm rolletje met krab

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zalm rolletje met krab

Was de sla blaadjes, dep ze droog en verdeel ze over 4 borden. Klop de slagroom stijf inclusief de citroensap en de mierikswortel. Schep de krab voorzichtig door de mierikswortelroom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de plakken gerookte zalm op de aanrecht en schep de vulling op de plakken zalm. Rol ze…

Zalm filet op Oosterse wijze

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zalm filet op Oosterse wijze

Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snij de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees…

Vongole met pasta

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Vongole met pasta

Zet een grote pan met water op om de pasta in te koken, voeg per liter water 1 eetlepel zout toe. Breng dit aan de kook, en doe ondertussen de vongole goed spoelen doormiddel van in een bak met stromend water je handen er goed ruw doorheen te halen zodat ze het zand uit kunnen…

Vongole (gesmoord)

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Vongole (gesmoord)

Zet de vongole voor +/- 10 min in het koude water. Spoel ze daarna in een vergiet schoon. Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de gember en de paddenstoelen toe, roerbak een paar seconde. Nu de schelpen erbij. Zodra ze open gaan mag de rijstwijn of sherry erbij. Nu…

Visstoofpot op z’n Italiaans

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Visstoofpot op z’n Italiaans

Dep de zeewolffilets droog en wentel ze door de bloem. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie, om en om in 8 min gaar. Haal nu de filets uit de pan en leg ze op een bord. Gebruik de zelfde pan om de uitjes voor 2 min aan te fruiten, dan mag de…

Vis potje pikant

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Vis potje pikant

De penne rigatta koken volgens de gebruiksaanwijzing. De winter peen en koolbladeren ongeveer 5 minuten blancheren in ruim kokend water. Daarna met koud water afspoelen. In een wok de olie verhitten en hierin de vis in ca. 4 minuten lichtbruin roerbakken. Vis uit de pan scheppen en in de achtergebleven olie de prei bakken. Winter…

Tonijn in sesamkorst op kruidensla

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Tonijn in sesamkorst op kruidensla

Bedruppel de tonijnfilets met de sojasaus en laat dit even intrekken. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Maak een vinaigrette door azijn, wasabi en poedersuiker door elkaar te roeren en hier een beetje olie bij te schenken. Meng de sla met de kruiden. Verhit olie in een koekenpan. Schroei de tonijn in de hete…

Tongfilet met hoi-sinsaus

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Tongfilet met hoi-sinsaus

Snij de tongfilet in hapklare stukken, schenk de azijn erover met wat zout en peper en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Roer het eiwit, maismeel en een beetje bakpoeder door elkaar, voeg hier de stukken tong filet aan toe en meng alles door elkaar. Bak in de wokolie de tongfilets kort goudbruin en haal…

Tarbotfilet met paddenstoelen en dragon

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Tarbotfilet met paddenstoelen en dragon

Haal de filets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 a 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Houd ze op een andere schaal…

Tarbot op de graat gepocheerd met een kruidige boter

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Tarbot op de graat gepocheerd met een kruidige boter

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk 0,8 liter water in een ovenschaal, leg de tarbot met de witte kant naar beneden in de ovenschaal en bestrooi met wat grof zeezout. En zet het ongeveer 20 min in de oven. laat ondertussen de boter in een steelpannetje smelten en hak de verse kruiden, meng…

Tarbot filet met prei

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Tarbot filet met prei

Snijd de tarbot filet schuin in plakjes van een 1/2 cm dik. Snijd de prei in stukken van 2 cm, leg ze in een steelpan en voeg er de vis fond, peper en zout aan toe, en kook dit beetgaar. Laat ze uitlekken en houd het kookvocht apart. Leg de prei op vier borden en…

Snoekbaars filet uit de oven

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Snoekbaars filet uit de oven

Snoekbaarsfilets bestrooien met zout en peper en insmeren met de geperste knoflook. Ovenschotel insmeren met olijfolie. Snoekbaars filets met de huid naar beneden in de schaal leggen en bestrooien met de fijn gesneden prei en paprika. 10 minuten tot een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 200 graden. Voor de saus: Visfond en de witte…

Sliptong met Hollandse garnalen en Franse mosselen

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Sliptong met Hollandse garnalen en Franse mosselen

Pak twee pannen en zet deze op een middelmatig vuur. Warm eerst een scheut olijfolie op in de pan en bak de spekblokjes aan voor ongeveer 2 min. Ondertussen kruid u de sliptongen met peper, zout en bloem (of panure pour poisson). Leg de sliptong in de pan en bak de sliptong 3 minuten aan…

Roodbaars filet ovenschotel

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Roodbaars filet ovenschotel

Was de courgette en snij het in kleine stukjes. De ui ook in kleine stukjes snijden. Wok de courgette en ui daarna even 3 minuten in de olijfolie. Deze gewokte ingrediënten in de ovenschotels verdelen. Daarop de vis leggen en strooi daar een beetje zout en peper overheen. Daarna de vis insmeren met tomatenpuree Daarop…

Red-Snapper met tomatensalsa

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Red-Snapper met tomatensalsa

Verwarm de de oven voor op 180 graden. Spoel de vis af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Voor de tomaten salsa doet u de cherry tomaatjes, gember, rode ui, limoensap en kokoscrème in een kom en schep alles om. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bestrooi de filets…

Makreel filet uit de oven

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Makreel filet uit de oven

Snijd de courget in grove blokjes en bestrooi met wat zout, laat ze 10 minuten liggen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de courget droog met een beetje keukenpapier en schep de blokjes door het ui mengsel. Bak…

Kreeft Thermidor

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Kreeft Thermidor

Kook de kreeft of koop hem gekookt. Snijd de kreeft in tweeën. Houd de inhoud van de kop apart en haal het vlees uit de staart. Snijd dat in stukjes ter grootte van een hap. Houd het afgedekt warm, zodat het niet uitdroogt. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes, zonder dat…

Kabeljauw filet ovenschotel

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauw filet ovenschotel

Was de courgette en snij het in kleine stukjes. De ui ook in kleine stukjes snijden. De courgette en ui daarna even 3 minuten wokken in de olijfolie Deze gewokte ingrediënten in de ovenschotels verdelen. Daarop de vis leggen waar je peper en zout op doet. Daarna de vis insmeren met tomatenpuree. Daarop een laag…

Kabeljauw filet met spinazie roomsaus

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauw filet met spinazie roomsaus

Kook de spinazie in ca. 10 minuten gaar. Meng de bloem met de kerriepoeder en wentel de vis erdoor. Verhit de olie en bak de vis in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe. Giet de spinazie af. Roer 2 el geraspte parmazaanse kaas en de crème fraîche erdoor. Schep de…

Kabeljauw filet met peterseliekorstje

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauw filet met peterseliekorstje

Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg de filets in lage ovenschaal. Vermeng het knoflook met 4 eetlepels van de olie en druppel dit mengsel over de vis. Laat de vis 1 uur op een koele plaats staan. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vermeng het broodkruim met de peterselie en…

Kabeljauw filet gepocheerd met gemberjus

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauw filet gepocheerd met gemberjus

Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. In een pan de cider met de soepgroenten, gember, koenjit en visbouillontablet aan de kook brengen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. Als de cider plus toebehoren kookt, gas lager draaien en de vis erin leggen. Het vocht mag niet meer koken maar moet er net tegenaan gehouden…

Heilbot filet in roomsaus

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Heilbot filet in roomsaus

Schik de filets in de lengte in een vuurvaste schotel. Kruiden met peper en zout en het citroensap toevoegen. De room over de filets gieten, de geraspte kaas erover strooien en een klontje boter op de vis leggen. Zet de schotel in de oven (180°C) en laat de vis gaar worden (15 à 20 min).…

Grietfilet met paddenstoelen en dragon

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Grietfilet met paddenstoelen en dragon

Haal de filets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddenstoelen Schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 a 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Houd ze op een andere schaal…

Gamba’s met rucola en gorgonzola

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Gamba’s met rucola en gorgonzola

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg per liter water 1 eetlepel zout toe, verwarm in een saus pannetje de gorgonzola met de room tot een massa en breng op smaak met wat peper en zout. Bak de gamba’s in de koekenpan met een beetje olijfolie ongeveer 8 tot 10 minuten,…

Dorade met gember en uien

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Dorade met gember en uien

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en doe daar de uien, knoflook en gember in. Bak dit totdat de uien zacht worden, ongeveer 10 min. Zet ondertussen de oven aan op 210 graden. Als de uien klaar zijn, verdeel ze dan netjes in een ovenschaal en leg daar de vis op. Verdeel de boter…

Coquille met venkel-pernodsaus

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Coquille met venkel-pernodsaus

Smelt twee derde van de boter in een koekenpan, bak de venkel in 20 minuten tot het zacht is, haal de venkel uit de pan. Verhit de resterende boter in de pan en roerbak de ui tot hij zacht is. Doe de venkel weer in de pan en voeg de coquilles,pernod en room toe. Roerbak…

Coquille gegrild met romige tagliatelle

Door qiem | 2 juni 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Coquille gegrild met romige tagliatelle

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar. Laat een grillpan goed heet worden. Dep de Coquille goed…

Zeebaars ceviche op een bedje van ijsbergsla

Door qiem | 15 mei 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeebaars ceviche op een bedje van ijsbergsla

Snijd de zeebaarsfilet schuin weg vanaf de staart in plakjes van ongeveer een 1/2 cm dik. doe dit in een kom met de limoen rasp en sap, rode ui, munt en een klein beetje zout. Meng dit alles goed door elkaar en zet het weg in de koelkast( laat het niet langer dan een half…

Krabcocktail

Door qiem | 25 april 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Krabcocktail
krabcocktail

Klop de slagroom stijf en meng hier doorheen de tomatenpuree, worcestersaus en cognac. Breng op smaak met peper en zout. Doe het krabvlees in een kom en bedruppel met limoensap. en schenk de cocktailsaus erbij en meng het goed. Snijd het kapje van de tomaten en hol deze uit. Vul ze met de krabcocktail garneer…

Zeeduivel a l’Americaine

Door qiem | 23 april 2020 | Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivel a l’Americaine
zeeduivel

Heerlijk met aardappelpuree en een goede keuze voor de feestdagen. Snij de zeeduivel filet in blokjes van 3 bij 3 cm, en meng ze met de bloem en een beetje peper en zout. Bak de zeeduivel blokjes in olijfolie en een klontje goudbruin, en haal ze uit de pan met een schuimspaan. Fruit in het…

Recepten

Heilbot in Serranoham met geroosterde knolselderij

Door qiem imac / 5 december 2024 / Reacties uitgeschakeld voor Heilbot in Serranoham met geroosterde knolselderij

Verwarm de oven voor op 180 ,bekleed de bakplaat met bakpapier en snijd de knol doormidden. Snijdt 1 helft in plakken en leg op de bakplaat en besprenkel met olijfolie ,peper,zout. Bak de knol 30 minuten in de oven,wikkel de heilbot in de serrano en besprenkel met 2 el olijfolie en leg 15 minuten bij…

Read More

Kabeljauwfilet met parmaham en zeekraal

Door qiem imac / 5 december 2024 / Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauwfilet met parmaham en zeekraal

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Giet de aardappels af en laat ze goed uitstomen. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden{hete lucht} Bestrooi de kabeljauwfilets met versgemalen peper en wikkel ze in 2 plakjes parmaham. Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er 2 plakjes…

Read More

Zeeduivel met kerstomaatjes,hollandse garnaal en courgetti

Door qiem imac / 5 december 2024 / Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivel met kerstomaatjes,hollandse garnaal en courgetti

Verwam de oven op 180 graden Snij de zeeduivel in 4x 200 gram (of uw favoriete visboer bij den haan ) En plaats in ovenschaal ,besprenkel met olijfolie ,peper en zout.snijd 2 citroenen in dunne plakken en schik ze op de vis samen met enkele takjes tijm.15 minuten in de oven. Halveer de Kersentomaatjes en…

Read More

Kerstzalm met cranberries, zure room en groene kruiden

Door qiem imac / 5 december 2024 / Reacties uitgeschakeld voor Kerstzalm met cranberries, zure room en groene kruiden

Verwarm de oven voor op 160 graden, pak een groot vel bakpapier en leg de zalm erop meng de olie met de olijfolie en smeer de zalm er mee in en breng op smaak met peper en zout. Vouw helemaal dicht  zodat de zalm helemaal ingepakt is. Bak gaar in 15 minuten en maak ondertussen…

Read More