Boemboe Bali ikan


INGREDIËNTEN
- 2 Makrelen Ongeveer 600 gr.
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 lombok merah
- 1 schijfje laos of een ½ theelepel poeder
- 1 spriet sere of een ½ theelepel poeder
- 1 daon djeroek poeroet
- 1 daon salam
- 2 eetlepels ketjap manis

Keuken: Indonesië
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Passieve tijd: 10 minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
- Was de makrelen en snijd ze in brede moten en bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin en gaar ze in ongeveer 10 min.
- Pel de uien en het knoflook en snipper beide heel fijn.
- Was de lombok merah en snijd ze in smalle ringen.
- Gebruik 1 eetlepel van de olie waarin de vis is in gebakken.
- Verhit dit in de wadjan.
- Fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui de lombok, de laos en de sereh meefruiten.
- Voeg de daon djoeroet poeroet en salam,de ketjap en een scheutje water en laat de massa even koken.
- Verwarm de vis voorzichtig in het kruidenmengsel.
- Als je dit gerecht een dag van tevoren maakt is het net even pittiger van smaak.
Heerlijk met witte rijst!