Coquille gegrild met romige tagliatelle


INGREDIËNTEN
- 500 gram Coquille
- 400 gram tagliatelle
- zout en vers gemalen peper
- olijfolie
- 1 stuks ui gesnipperd
- 500 gram kastanjechampignons in vieren
- 250 gram ricotta
- sap van een halve
- 15 gram basilicumblaadjes in reepjes gesneden
- 75 gram rucola

Keuken: Italiaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Kooktijd: 25 minuten minuten
Passieve tijd: 40 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar. Laat een grillpan goed heet worden. Dep de Coquille goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de Coquille in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de Coquille als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Bestrooi ze met zout en peper. Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor. Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde Coquille. Lekker met een salade van tomaten.