Coquille met venkel-pernodsaus

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 12 stuks Coquille
  • 50 gram roomboter
  • 1 stuks venkel schoongemaakt en dungesneden
  • 2 stuks lente ui dungesneden
  • 40 ml pernod
  • 150 ml room
  • 1/2 el venkelgroen grof gehakt

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 15 minuten minuten
  • Passieve tijd: 25 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Smelt twee derde van de boter in een koekenpan, bak de venkel in 20 minuten tot het zacht is, haal de venkel uit de pan. Verhit de resterende boter in de pan en roerbak de ui tot hij zacht is. Doe de venkel weer in de pan en voeg de coquilles,pernod en room toe. Roerbak alles 2 minuten,tot de coquilles ondoorschijnend zijn. Laat de pernodsaus op een laag vuur iets inkoken. Schep de coquilles op een bord en schenk er de pernodsaus over en garneer het af met het venkelgroen.