Gamba’s met rucola en gorgonzola


INGREDIËNTEN
- 750 gram gepelde gamba’s (26/30)
- 200 gram rucola
- 500 gram pasta naar keuze
- 150 gram gorgonzola dolce
- 150 gram kookroom
- zout en vers gemalen peper

Keuken: Italiaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Kooktijd: 15 minuten minuten
Passieve tijd: 25 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg per liter water 1 eetlepel zout toe, verwarm in een saus pannetje de gorgonzola met de room tot een massa en breng op smaak met wat peper en zout. Bak de gamba’s in de koekenpan met een beetje olijfolie ongeveer 8 tot 10 minuten, kook in de tussentijd de pasta afhankelijk van de kooktijd van de pasta. Schik op het bord eerst de pasta dan een beetje rucola en de gamba’s en daaroverheen de saus van gorgonzola.