Heilbot in Serranoham met geroosterde knolselderij


INGREDIËNTEN
400 gram heilbot
150 gram zeekraal
1 ui
1knol
1 bouillon blokje groente
2 el amandel schaafsel
5 el olijfolie
Teentje knoflook
10 plakken serranoham
Puree
1tl mosterd
1 el roomboter
Scheutje melk

Keuken: onbekend
Maaltijd: hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: onbekend minuten
Kooktijd: onbekend minuten
Passieve tijd: onbekend minuten
Porties onbekend personen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ,bekleed de bakplaat met bakpapier en snijd de knol doormidden. Snijdt 1 helft in plakken en leg op de bakplaat en besprenkel met olijfolie ,peper,zout.
Bak de knol 30 minuten in de oven,wikkel de heilbot in de serrano en besprenkel met 2 el olijfolie en leg 15 minuten bij de knol in de oven.Verhit olie in een hoge pan ,snijdt de andere helft van de knol in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn en bak dit even aan.Vul de pan met water tot alles onder staat. Bouillon erbij en 15 minuten zacht koken.
Giet de knol af en pureer met staafmixer tot gladde massa met melk ,roomboter en de mosterd.Haal de vis en gesneden knol uit de oven . Serveer met de geroosterde knol en puree, en garneer met de kort gebakken zeekraal en amandelen.
Smakelijke Kerst