Kabeljauw filet gepocheerd met gemberjus


INGREDIËNTEN
- 4 stukken Kabeljauw filet van 150 gram
- 4 dl appelcider
- verse gember stukje van ong 3 cm
- 150 gram gesneden soepgroenten
- 2 tl koenjit
- 1 visbouillon tablet
- zout en vers gemalen peper
- 1 tomaat
- 1 bosui
- 125 ml slagroom
- aluminiumfolie

Keuken: Oosters
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Kooktijd: 30 minuten minuten
Passieve tijd: 45 mintuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. In een pan de cider met de soepgroenten, gember, koenjit en visbouillontablet aan de kook brengen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. Als de cider plus toebehoren kookt, gas lager draaien en de vis erin leggen. Het vocht mag niet meer koken maar moet er net tegenaan gehouden worden. Na een minuutje of 2-3, het gas uitdraaien en de kingklip 8-10 minuten verder laten garen. Tomaat in kleine blokjes snijden. Bosui in ringetjes. Kabeljauw uit de pan scheppen en onder aluminiumfolie warm houden. Eventueel een bord van tevoren warmen in de oven of de kabeljauw in een ovenschaal leggen met het aluminiumfolie erover en warm houden in een niet te hete oven. Boven een andere pan 2 dl pocheervocht zeven. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 5 minuutjes in laten koken tot licht gebonden jus. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw over vier borden verdelen. Jus erover en erlangs scheppen. Bestrooien met tomaat en bosui.