Kabeljauw filet met peterseliekorstje


INGREDIËNTEN
- 4 stukken Kabeljauw filet van 150 gram
- 2 tenen knoflook geperst
- 4 el citroensap
- 1 dl olijfolie
- 2 el peterselie fijngehakt
- zout en vers gemalen peper
- 4 takjes peterselie
- 4 partjes limoen

Keuken: Frans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 70 minuten minuten
Kooktijd: 15 minuten minuten
Passieve tijd: 85 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg de filets in lage ovenschaal. Vermeng het knoflook met 4 eetlepels van de olie en druppel dit mengsel over de vis. Laat de vis 1 uur op een koele plaats staan. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vermeng het broodkruim met de peterselie en het citroensap. Verdeel het mengsel over de vis en druppel er de rest van de olijfolie over. Bak de vis circa 15 minuten in de oven tot hij gaar is. Garneer het gerecht met peterselie en partjes limoen.