Kabeljauwfilet met parmaham en zeekraal

#image_title

INGREDIËNTEN

2 Kabeljauwfilets  200 gram p.stuk

6 plakjesparmaham

150 gram zeekraal

600 gram aardappels

75 ml melk

30 gram roomboter

Versgemalen nootmuskaat

2tl grove mosterd

Versgemalen zout en peper

icon
  • Keuken: onbekend
  • Maaltijd: hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: onbekend minuten
  • Kooktijd: onbekend minuten
  • Passieve tijd: onbekend minuten
  • Porties 2 personen personen

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Giet de aardappels af en laat ze goed uitstomen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden{hete lucht}

Bestrooi de kabeljauwfilets met versgemalen peper en wikkel ze in 2 plakjes parmaham.

Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er 2 plakjes ham naast,bak de filets in 15 minuten gaar.

Stamp de aardappel samen fijn met de melk en de boter.Breng op smaak met zout ,peper en nootmuskaat en de grove mosterd.

Verhit een scheutje  olijfolie in een koekenpan en roerbak de zeekraal 2 minuutjes ,tot de zeekraal wat zachter is ,maar nog wel knapperig.

Verdeel de aardappelpuree over de borden,leg de zeekraal en de filets erop en leg wat stukjes knapperige parmaham erbij.