Kerstzalm met cranberries, zure room en groene kruiden

#image_title

INGREDIËNTEN

Voor 8 personen zalm show stuk!

1 kg zalm zijde vers met huid

1tl olijfolie

1 tl honing

Peper en zout

250 gram zure room

Sap van 1 limoen

15 gram dille

Sjalotje fijn gesnipperd

100 gram cranberry

240ml sinaasappelsap

75 gram amandelschaafsel

15 gram platte peterselie

1 el extra vergine olijfolie

100 gram granaatappel pitjes

icon
  • Keuken: onbekend
  • Maaltijd: hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: onbekend minuten
  • Kooktijd: onbekend minuten
  • Passieve tijd: onbekend minuten
  • Porties 8 personen personen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden, pak een groot vel bakpapier en leg de zalm erop meng de olie met de olijfolie en smeer de zalm er mee in en breng op smaak met peper en zout.

Vouw helemaal dicht  zodat de zalm helemaal ingepakt is. Bak gaar in 15 minuten en maak ondertussen de topping.

Cranberry met sinaasappel in de pan en kook enkele minuten tot de cranberries groot en sappig zijn. Draai vuur uit en verwijder het overgebleven sinaasappelsap.

Hak de peterselie grof en meng de cranberry met de peterselie, peper, zout, amandelen en olijfolie.

Meng in een andere kom de zure room met limoensap, dille, sjalot, peper en zout en zet apart.

Haal de zalm uit de oven en laat deze even afkoelen ivm uitlopen zure room. Smeer dan de zalm royaal in met het zure room mengsel. En garneer af met de granaatappelpitjes .

Vrolijk en smakelijke kerst!