Kerstzalm met cranberries, zure room en groene kruiden


INGREDIËNTEN
Voor 8 personen zalm show stuk!
1 kg zalm zijde vers met huid
1tl olijfolie
1 tl honing
Peper en zout
250 gram zure room
Sap van 1 limoen
15 gram dille
Sjalotje fijn gesnipperd
100 gram cranberry
240ml sinaasappelsap
75 gram amandelschaafsel
15 gram platte peterselie
1 el extra vergine olijfolie
100 gram granaatappel pitjes

Keuken: onbekend
Maaltijd: hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: onbekend minuten
Kooktijd: onbekend minuten
Passieve tijd: onbekend minuten
Porties 8 personen personen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden, pak een groot vel bakpapier en leg de zalm erop meng de olie met de olijfolie en smeer de zalm er mee in en breng op smaak met peper en zout.
Vouw helemaal dicht zodat de zalm helemaal ingepakt is. Bak gaar in 15 minuten en maak ondertussen de topping.
Cranberry met sinaasappel in de pan en kook enkele minuten tot de cranberries groot en sappig zijn. Draai vuur uit en verwijder het overgebleven sinaasappelsap.
Hak de peterselie grof en meng de cranberry met de peterselie, peper, zout, amandelen en olijfolie.
Meng in een andere kom de zure room met limoensap, dille, sjalot, peper en zout en zet apart.
Haal de zalm uit de oven en laat deze even afkoelen ivm uitlopen zure room. Smeer dan de zalm royaal in met het zure room mengsel. En garneer af met de granaatappelpitjes .
Vrolijk en smakelijke kerst!