Kreeft Thermidor


INGREDIËNTEN
- 1 kreeft
- 30 gram roomboter
- 3 stuks sjalot fijn gesnipperd
- 5 dl visfond
- 50 ml Noilly Prat of droge witte wijn
- 100 ml slagroom
- 1 tl mosterd
- 1 tl bieslook, kervel, peterselie en dragen fijngehakt
- 1 tl citroensap
- 25 gram Parmazaanse kaas geraspt
- zout en vers gemalen peper

Keuken: Frans
Maaltijd: Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Kooktijd: 25 minuten minuten
Passieve tijd: 45 minuten minuten
Porties 2 personen
Bereidingswijze
Kook de kreeft of koop hem gekookt. Snijd de kreeft in tweeën. Houd de inhoud van de kop apart en haal het vlees uit de staart. Snijd dat in stukjes ter grootte van een hap. Houd het afgedekt warm, zodat het niet uitdroogt. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes, zonder dat ze kleur krijgen. met een beetje zout en peper. Voeg als ze zacht zijn de visfond toe, de Noilly Prat en de helft van de room. Roer goed en laat tot de helft inkoken. Schenk de rest van de room erbij, roer goed door elkaar en houd het tegen de kook aan totdat de saus lekker dik is. Voeg met een garde de inhoud van de kop toe, de mosterd en de verse kruiden. Verwarm de grill op de hoogste stand. Leg het vlees van de staart in de halve kreeftenschalen, bedek met saus en strooi er Parmezaanse kaas eroverheen. Zet 2 a 3 minuten onder de grill tot de saus kookt en de Parmezaanse kaas mooi goudbruin is. Dien direct op.