Makreel filet uit de oven

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 600 gram Makreelfilet
  • 4 el olijfolie
  • 1 stuks ui gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 el rozijntjes
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1 stuks citroen sap
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuks ei
  • zout en peper

icon
  • Keuken: -
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 25 minuten minuten
  • Passieve tijd: 40 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Snijd de courget in grove blokjes en bestrooi met wat zout, laat ze 10 minuten liggen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de courget droog met een beetje keukenpapier en schep de blokjes door het ui mengsel. Bak de courget op hoog vuur 2 tot 4 minuten gaar en bruin, schep de rozijnen en oregano erdoor en voeg er naar smaak peper en zout toe. Wrijf de makreelfilet in met wat citroensap, peper en zout. Verdeel het courgettenmengsel in een ingevette ovenschaal en leg daar de makreelfilets op. Meng de Griekse yoghurt met het ei, de rest van het citroensap en de laatste lepel olijfolie en schenk dit over de vis. Plaats de schaal in de oven 180 graden en bak de makreelfilets in ongeveer 20 minuten gaar.