Sliptong met Hollandse garnalen en Franse mosselen


INGREDIËNTEN
- 8 sliptongen schoongemaakt
- olijfolie
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 200 gram Hollandse garnalen
- 300 gram Bouchot mosselen of andere kleine
- schelpdieren
- zout en vers gemalen peper
- bloem of panure pour poisson
- roomboter

Keuken: Frans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Kooktijd: 15 minuten minuten
Passieve tijd: 25 minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Pak twee pannen en zet deze op een middelmatig vuur. Warm eerst een scheut olijfolie op in de pan en bak de spekblokjes aan voor ongeveer 2 min. Ondertussen kruid u de sliptongen met peper, zout en bloem (of panure pour poisson). Leg de sliptong in de pan en bak de sliptong 3 minuten aan elke kant. Voeg er een beetje roomboter aan toe. Na de eerste keer omdraaien van de sliptong gooit u de mosselen aan de rand van de pan. Zorg dat de mosselen schoon zijn. Als de sliptong mooi goudbruin is aan beide kanten en de mosselen open zijn gooit u de Hollandse garnalen in de pan voor een halve minuut. En het gerecht is klaar!
Serveertip: Dit gerecht is heerlijk met pasta of risotto.