Tarbot filet met prei

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 600 gram tarbot filet zonder huid
  • 4 stuks prei
  • 300 ml vis fond
  • 3 el slagroom
  • 1 mespunt suiker
  • 30 ml vermouth
  • vers gemalen peper

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 20 minuten minuten
  • Passieve tijd: 35 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Snijd de tarbot filet schuin in plakjes van een 1/2 cm dik. Snijd de prei in stukken van 2 cm, leg ze in een steelpan en voeg er de vis fond, peper en zout aan toe, en kook dit beetgaar. Laat ze uitlekken en houd het kookvocht apart. Leg de prei op vier borden en houd ze warm. Doe 100 ml vis fond, slagroom, suiker, peper en vermouth in een pannetje en kook dit in. Pocheer de tarbot hier ±45 sec in. Laat de tarbot uitlekken en leg dit op de prei en houd dit warm. Voeg het restant kookvocht van de prei hieraan toe en kook het in, en schep dan de saus over de tarbot en prei.