Tarbot op de graat gepocheerd met een kruidige boter


INGREDIËNTEN
- een hele tarbot van ± 1,5 kilo
- grof zeezout
- vers gemalen peper
- klein bosje tijm
- klein bosje bieslook
- klein bosje peterselie
- 150 gram roomboter

Keuken: Frans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Kooktijd: 30 minuten minuten
Passieve tijd: 40 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk 0,8 liter water in een ovenschaal, leg de tarbot met de witte kant naar beneden in de ovenschaal en bestrooi met wat grof zeezout. En zet het ongeveer 20 min in de oven. laat ondertussen de boter in een steelpannetje smelten en hak de verse kruiden, meng ze door de gesmolten boter en zet het weg. Haal de tarbot uit de oven en leg op een verwarmde schaal, kook het resterende kookvocht in tot een aantal eetlepels en roer het door de kruidenboter. Verwijder voorzichtig de donkere huid van de tarbot, en schenk de saus eroverheen.