Tarbotfilet met paddenstoelen en dragon


INGREDIËNTEN
- 4 stukken tarbot filet
- bloem
- 1 el citroensap
- 1 sjalot gesnipperd
- 4 el olijfolie
- 2 tl maizena of allesbinder
- 250 gram paddenstoelen naar keuze schoon geborsteld en in plakjes gesneden
- 2 el creme fraiche
- 1 el verse dragon gehakt
- 2 dl visbouillon
- zout en vers gemalen peper

Keuken: Frans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Kooktijd: 25 minuten minuten
Passieve tijd: 40 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Haal de filets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 a 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Houd ze op een andere schaal even warm. Voeg aan het vet 1 eetlepel olie toe en bak de paddenstoelen en het sjalotje ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng ze aan de kook. Meng de maizena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddenstoelen mengsel tot de saus bindt. Schep de crème fraiche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de vis.