Vis potje pikant


INGREDIËNTEN
- 500 gram stevige witvis in stukjes gesneden
- 150 gram grote gekookte garnalen
- 400 gram penne
- 1 stuks winterpeen in plakjes gesneden
- 1 stuks prei in ringen gesneden
- 4 stuks witte kool bladeren in reepjes gesneden
- 2 tl verse gember geraspt
- 100 gram tauge
- 2 el amandelen geroosterd gehakt
- 2 el hazelnoten geroosterd gehakt
- 2 el ketjap
- 1 tl sambal
- 1 dl wokolie
- 2 tl koriander gehakt

Keuken: -
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Kooktijd: 15 minuten minuten
Passieve tijd: 35 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
De penne rigatta koken volgens de gebruiksaanwijzing. De winter peen en koolbladeren ongeveer 5 minuten blancheren in ruim kokend water. Daarna met koud water afspoelen. In een wok de olie verhitten en hierin de vis in ca. 4 minuten lichtbruin roerbakken. Vis uit de pan scheppen en in de achtergebleven olie de prei bakken. Winter peen, kool en de pasta toevoegen en het gerecht op smaak brengen met ketjap, sambal en verse gember. Op het laatst de vis en garnalen en taugé toevoegen. Vispotje met amandelen, hazelnoten en koriander bestrooien.