Visstoofpot op z’n Italiaans

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 300 gram zeewolffilet (in stukken van 3 cm)
  • 1 stuks rode ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 3 stuks ansjovisfilets (fijngesneden)
  • 2 el bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 70 gram tomatenpuree
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 kilo mosselen of bouchots (schoongespoeld)
  • 1 bosje basilicum (grofgesneden)
  • 1 bosje peterselie (fijngesneden)
  • 4 sneetjes wit brood
  • 1 teen knoflook (gepeld)
  • olijfolie

icon
  • Keuken: Italiaans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 25 minuten minuten
  • Passieve tijd: - minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Dep de zeewolffilets droog en wentel ze door de bloem. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie, om en om in 8 min gaar. Haal nu de filets uit de pan en leg ze op een bord. Gebruik de zelfde pan om de uitjes voor 2 min aan te fruiten, dan mag de knoflook en ansjovis erbij. Fruit dit nog voor 1 min. Voeg dan de witte wijn en tomatenpuree toe, breng dit aan de kook. Giet de tomatenblokjes erover en kook dit voor 5 min. Nu mogen de mosselen erbij. Doe een deksel op de pan en wacht tot alle mosselen open gaan staan. Voeg de zeewolf weer toe aan de pan, samen met basilicum en peterselie. Roer dit voorzichtig door elkaar. Maak van de sneetjes brood crostini’s. Gril de broodjes op een grillpan voor 2 min aan elke kant. Smeer ze daarna in met knoflook en besprenkel ze met de extra vergine olijfolie. Verdeel de stoofpot over 4 borden en serveer ze met de crostini.