Vongole (gesmoord)

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo vongole
  • 1 el arachideolie
  • 3 cm verse gember ( geschild, in lucifertjes)
  • 3 stuks gedroogde Chinese paddenstoelen of 3 verse shiitakepaddenstoelen in plakjes ( 20 min wellen in heet water)
  • 4 el Shaohsing rijstwijn of droge sherry
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 el maïzena glad geroerd met 1 eetl water
  • handje koriander ( los geplukt )
  • zout
  • vers gemalen peper

icon
  • Keuken: Oosters
  • Maaltijd: Voorgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 7 minuten minuten
  • Passieve tijd: - minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Zet de vongole voor +/- 10 min in het koude water. Spoel ze daarna in een vergiet schoon. Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de gember en de paddenstoelen toe, roerbak een paar seconde. Nu de schelpen erbij. Zodra ze open gaan mag de rijstwijn of sherry erbij. Nu de bouillon en laat dit z’n 4 min pruttelen tot dat alle schelpen open zijn. Breng dit nu op smaak met zout en peper en bind het met het maïzenamengsel. Roer als laatst de koriander erdoor. Serveer het in een grote schaal direct op.