Vongole met pasta

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo vongole
  • 1/2 el peterselie fijngehakt
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • 300 gram spaghetti
  • 2 tenen knoflook

icon
  • Keuken: Italiaans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 10 minuten minuten
  • Passieve tijd: 20 minuten minuten
  • Porties 2 personen

Bereidingswijze

Zet een grote pan met water op om de pasta in te koken, voeg per liter water 1 eetlepel zout toe. Breng dit aan de kook, en doe ondertussen de vongole goed spoelen doormiddel van in een bak met stromend water je handen er goed ruw doorheen te halen zodat ze het zand uit kunnen (spugen). Doe de pasta in het kokende water (±9 min). Verhit een hoge koekenpan met olijfolie en bak hierin de vongole zodra ze beginnen open te gaan staan voeg dan de peper, knoflook en peterselie toe. Giet de pasta af in een vergiet en schenk er een flinke scheut olijfolie aan toe. Als de vongole helemaal open staan (vongele die dicht blijven verwijderen) voeg dan de pasta toe aan de pan met vongole en meng dit goed door elkaar. en verdeel over de borden.