Zalm filet op Oosterse wijze


INGREDIËNTEN
- 4 x 125 gram zalm filet zonder vel
- 250 gram haricots-verts
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuks rode Spaanse peper
- 50 gram verse gemberwortel
- 1 blikje ananasstukjes
- 2 el oestersaus
- 150 gram tauge
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- 4 et wokolie

Keuken: Oosters
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Kooktijd: 10 minuten minuten
Passieve tijd: 20 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snij de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 4 eetlepels wokolie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananas stukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en tauge toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten voor het serveren over het gerecht.