Zalm rolletje met krab


INGREDIËNTEN
- 12 stuks slablaadjes bijv. kropsla of ijsbersla
- 150 ml slagroom
- 1 el citroen
- 4 tl mierikswortel
- 350 gram crabvlees gekookt
- 8 plakken gerookte zalm
- zout en vers gemalen peper
- 4 takjes dille voor de garnering

Keuken: Frans
Maaltijd: Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Kooktijd: 20 minuten minuten
Passieve tijd: - minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Was de sla blaadjes, dep ze droog en verdeel ze over 4 borden. Klop de slagroom stijf inclusief de citroensap en de mierikswortel. Schep de krab voorzichtig door de mierikswortelroom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de plakken gerookte zalm op de aanrecht en schep de vulling op de plakken zalm. Rol ze op en prik de rollen vast met cocktailprikkers. Leg de gevulde zalm op de blaadjes sla en garneer ze af met een toefje mierikswortel en verse dille.