Zeebaars ceviche op een bedje van ijsbergsla

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 300 gr zeebaars filet zonder huid
  • 3 stuks limoenen rasp en sap
  • 1/2 stuks rode ui gesnipperd
  • 1 el verse munt gehakt
  • 6 blaadjes ijsbergsla fijn gesneden
  • 1 1/2 el sla saus
  • mespuntje wasabi
  • zout naar smaak

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Voorgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Passieve tijd: 20 minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

  • Snijd de zeebaarsfilet schuin weg vanaf de staart in plakjes van ongeveer een 1/2 cm dik. doe dit in een kom met de limoen rasp en sap, rode ui, munt en een klein beetje zout.
  • Meng dit alles goed door elkaar en zet het weg in de koelkast( laat het niet langer dan een half uur marineren want de zeebaars wordt alleen maar zuurder)
  • Meng ondertussen de slasaus en de wasabi met de ijsbergsla en verdeel dit over de borden en schik hierover de zeebaarsfilet.