Zeebaars in zoutkorst


INGREDIËNTEN
- 2 x 4 tot 6 ons zeebaars schoongemaakt
- 1 stuks citroen in plakjes gesneden
- kruiden naar keuze
- groenten naar keuze
- 2 kilo grof zeezout
- 2 stuks eiwitten

Keuken: Italiaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Kooktijd: 30 minuten minuten
Passieve tijd: 40 minuten minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Vul de buikholte van de zeebaars kruiden met en groenten naar keuze. Meng in een grote kom het zout met de (ongeklopte) eiwit. Het wordt een mooie luchtige deeg van zout. Bedek de vis er helemaal mee. Bak de vis in het zoutdeeg ca. 25 minuten. In een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer de vis uit het zout. Tik met een hamer voorzichtig op de korst en veeg dan al het zout er goed af. Als de vis net te lang in de oven heeft gestaan wordt het zout heel hard en zul je zelfs moeten bikken om de vis te kunnen bevrijden.