Zeeduivel a l’Americaine


INGREDIËNTEN
- 600 gram zeeduivel filet
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 stuks ui gesnipperd
- 1 stuks wortel (klein) in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook in kleine blokjes
- 3 takjes peterselie gehakt
- 1 takje tijm gehakt
- 1 tl dragon gedroogd
- 1 stuks laulierblad
- 1/2 el tomatenpuree
- 200 ml creme fraiche
- 300 ml visfond
- 100 ml witte wijn (droog)
- 3 el cognac
- roomboter
- zout en peper

Keuken: italiaans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Passieve tijd: 45 minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Heerlijk met aardappelpuree en een goede keuze voor de feestdagen.
- Snij de zeeduivel filet in blokjes van 3 bij 3 cm, en meng ze met de bloem en een beetje peper en zout.
- Bak de zeeduivel blokjes in olijfolie en een klontje goudbruin, en haal ze uit de pan met een schuimspaan.
- Fruit in het overgebleven bakvocht de wortel, ui en knoflook en naar smaak wat peper en zout.
- Voeg dan de tomaten blokjes, tijm, laulierblad, wijn, cognac, dragon, een beetje peper en visfond toe. breng het aan de kook en laat het een 15 minuten pruttelen.
- Voeg dan de zeeduivel blokjes er aan toe en laat het vervolgens nog 5 minuten zachtjes meestoven. Schep dan de zeeduivel blokjes met schuimspaan uit de pan en verdeel het op verwarmde borden.
- Roer door de saus de tomatenpuree en de creme fraiche en laat het het nog 2 minuten doorkoken, schep een flinke lepel saus over de zeeduivel en serveer het restant apart.