Zeeduivel a l’Americaine

Print Friendly, PDF & Email

  • INGREDIËNTEN

    • 600 gram zeeduivel filet
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 stuks ui gesnipperd
    • 1 stuks wortel (klein) in kleine blokjes
    • 2 teentjes knoflook in kleine blokjes
    • 3 takjes peterselie gehakt
    • 1 takje tijm gehakt
    • 1 tl dragon gedroogd
    • 1 stuks laulierblad
    • 1/2 el tomatenpuree
    • 200 ml creme fraiche
    • 300 ml visfond
    • 100 ml witte wijn (droog)
    • 3 el cognac
    • roomboter
    • zout en peper

  • Keuken: italiaans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Passieve tijd: 45 minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Heerlijk met aardappelpuree en een goede keuze voor de feestdagen.

  • Snij de zeeduivel filet in blokjes van 3 bij 3 cm, en meng ze met de bloem en een beetje peper en zout.
  • Bak de zeeduivel blokjes in olijfolie en een klontje goudbruin, en haal ze uit de pan met een schuimspaan.
  • Fruit in het overgebleven bakvocht de wortel, ui en knoflook en naar smaak wat peper en zout.
  • Voeg dan de tomaten blokjes, tijm, laulierblad, wijn, cognac, dragon, een beetje peper en visfond toe. breng het aan de kook en laat het een 15 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de zeeduivel blokjes er aan toe en laat het vervolgens nog 5 minuten zachtjes meestoven. Schep dan de zeeduivel blokjes met schuimspaan uit de pan en verdeel het op verwarmde borden.
  • Roer door de saus de tomatenpuree en de creme fraiche en laat het het nog 2 minuten doorkoken, schep een flinke lepel saus over de zeeduivel en serveer het restant apart.