Zeeduivel gewikkeld in pancetta met Groene asperges

#image_title

INGREDIËNTEN

4 personen

4x 200 gram zeeduivelfilet

Takje rozemarijn,alleen de blaadjes fijn gesneden

2 citroenen rasp

Zwarte peper

16 plakjes pancetta ,4 el mayonaise

2 bossen groene asperges

icon
  • Keuken: onbekend
  • Maaltijd: hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: onbekend minuten
  • Kooktijd: onbekend minuten
  • Passieve tijd: onbekend minuten
  • Porties 4 personen personen

Bereidingswijze

Hier is een gestructureerde weergave van de bereidingswijze:

Voorbereiding van de zeeduivel

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Bereid de zeeduivelfilets voor:
– Bestrooi ze met geraspte citroenschil
– Voeg fijngehakte rozemarijn toe
– Bestrooi met versgemalen zwarte peper
– Zout is niet nodig vanwege de pancetta

3. Wikkel elke filet in pancetta:
– Leg 4 plakken pancetta per filet op een snijplank
– Rol de vis in de pancetta tot een gesloten pakketje

Bereiding van de vis

1. Verhit een grote, ovenbestendige koekenpan met een beetje olie.
2. Leg de ingepakte visfilets in de pan en bak ze rondom goudbruin (ongeveer 1 minuut per kant).
3. Zet de pan in de voorverwarmde oven voor 10-12 minuten.
– Als uw pan niet ovenbestendig is, verplaats de vis naar een ovenschaal.

Citroen-mayonaise

Terwijl de vis in de oven staat:
1. Maak de citroen-mayonaise:
– Gebruik kant-en-klare mayonaise of maak deze zelf
– Meng de mayonaise met vers citroensap
– Voeg voldoende citroensap toe tot de mayonaise dunner wordt en een zurige smaak krijgt

Asperges en serveren

1. Kook of stoom de asperges tot ze net gaar zijn.
2. Serveer de zeeduivel direct uit de oven met:
– De citroen-mayonaise
– De gekookte of gestoomde asperges

Dit gerecht combineert de rijke smaak van zeeduivel met de hartige pancetta en de frisse citroen-mayonaise. De asperges voegen een seizoensgebonden touch toe en maken de maaltijd compleet. De combinatie van texturen – de knapperige pancetta, de zachte vis en de romige mayonaise – zorgt voor een heerlijke eetervaring.

Eet smakelijk!