Zeeduivel gewikkeld in pancetta met Groene asperges


INGREDIËNTEN
4 personen
4x 200 gram zeeduivelfilet
Takje rozemarijn,alleen de blaadjes fijn gesneden
2 citroenen rasp
Zwarte peper
16 plakjes pancetta ,4 el mayonaise
2 bossen groene asperges

Keuken: onbekend
Maaltijd: hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: onbekend minuten
Kooktijd: onbekend minuten
Passieve tijd: onbekend minuten
Porties 4 personen personen
Bereidingswijze
Hier is een gestructureerde weergave van de bereidingswijze:
Voorbereiding van de zeeduivel
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Bereid de zeeduivelfilets voor:
– Bestrooi ze met geraspte citroenschil
– Voeg fijngehakte rozemarijn toe
– Bestrooi met versgemalen zwarte peper
– Zout is niet nodig vanwege de pancetta
3. Wikkel elke filet in pancetta:
– Leg 4 plakken pancetta per filet op een snijplank
– Rol de vis in de pancetta tot een gesloten pakketje
Bereiding van de vis
1. Verhit een grote, ovenbestendige koekenpan met een beetje olie.
2. Leg de ingepakte visfilets in de pan en bak ze rondom goudbruin (ongeveer 1 minuut per kant).
3. Zet de pan in de voorverwarmde oven voor 10-12 minuten.
– Als uw pan niet ovenbestendig is, verplaats de vis naar een ovenschaal.
Citroen-mayonaise
Terwijl de vis in de oven staat:
1. Maak de citroen-mayonaise:
– Gebruik kant-en-klare mayonaise of maak deze zelf
– Meng de mayonaise met vers citroensap
– Voeg voldoende citroensap toe tot de mayonaise dunner wordt en een zurige smaak krijgt
Asperges en serveren
1. Kook of stoom de asperges tot ze net gaar zijn.
2. Serveer de zeeduivel direct uit de oven met:
– De citroen-mayonaise
– De gekookte of gestoomde asperges
Dit gerecht combineert de rijke smaak van zeeduivel met de hartige pancetta en de frisse citroen-mayonaise. De asperges voegen een seizoensgebonden touch toe en maken de maaltijd compleet. De combinatie van texturen – de knapperige pancetta, de zachte vis en de romige mayonaise – zorgt voor een heerlijke eetervaring.
Eet smakelijk!