Zeeduivel met ansjovismayonaise


INGREDIËNTEN
- 4 stukken zeeduivel filet 150 gram
- 1 stuks limoen in plakjes gesneden
- 8 stuks tomaten ontveld en in blokjes gesneden
- 16 stuks zwarte olijven gehalveerd
- 2 tl balsamico
- 12 stuks basilicumblaadjes in reepjes gesneden
- 2 tl bieslook fijn gehakt
- 6 stuks ansjovis filet
- 1 stuks eidooier
- 1 dl limoensap
- zout en vers gemalen peper

Keuken: Frans
Maaltijd: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Kooktijd: 25 minuten minuten
Passieve tijd: 45 minutes minuten
Porties 4 personen
Bereidingswijze
Spoel de vis af. Breng 2 liter water aan de kook en voeg zout en de limoenschijfjes toe. Leg de vis in het vocht. Temper de warmtebron. Houd alles 5 min. tegen de kook aan. Schakel daarna de warmtebron uit. Laat de vis in het vocht koud worden. Hak de ansjovis fijn en wrijf ze daarna door een fijne zeef. Roer in een kom eierdooier, de helft van het limoensap en wat zout en peper los. Klop er daarna de olijfolie beetje voor beetje door. Blijf kloppen tot een gladde saus .Voeg daarna nog zoveel limoensap en eventueel wat water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer daarna de ansjovispuree door de saus. Voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de tomaten en olijven in een kom. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel alles met balsamico en de olijfolie. Schep alles door elkaar. Laat de zeeduivel op keukenpapier uitlekken.
Serveertip: Verdeel de tomaten en olijven over de borden en strooi de basilicumblaadjes erover. Leg de zeeduivel er in het midden op, schep op elke tranche een flinke lepel ansjovismayonaise. Strooi er wat bieslook over.