Zeeduivel met kerstomaatjes,hollandse garnaal en courgetti

#image_title

INGREDIËNTEN

800 gram zeeduivelfilets

600 gram gekleurde snoeptomaatjes

150 gram hollandse garnalen

500 gram courgette spaghetti

2 sjalotten

3 teentjes knoflook

2 citroenen ,1 citroen sap en zest

Takje oregano,¼ bosje dille ¼ bosje biesloo ¼ platte peterselie

2 takjes tijm

100 ml olijfolie ,peper en zout

icon
  • Keuken: onbekend
  • Maaltijd: hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: onbekend minuten
  • Kooktijd: onbekend minuten
  • Passieve tijd: onbekend minuten
  • Porties 4 personen personen

Bereidingswijze

Verwam de oven op 180 graden

Snij de zeeduivel in 4x 200 gram (of uw favoriete visboer bij den haan )

En plaats in ovenschaal ,besprenkel met olijfolie ,peper en zout.snijd 2 citroenen in dunne plakken en schik ze op de vis samen met enkele takjes tijm.15 minuten in de oven.

Halveer de Kersentomaatjes en zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie,pel de sjalotten en knoflook.Snipper fijn en stoof kort en glazig.

Voeg de tomaatjes toe en de rest van de olie 5 el.laat samen pruttelen in de hete olie en voeg de laatste minuut 150 gram hollandse garnalen toe.

Hak alle groene kruiden ,voeg de courgette spaghetti aan de tomaat/garnaal mengsel toe en tevens de groene kruiden. Goed mengen.

Lepel de groente op een bord en schik de vis erop werk af met blaadjes basilicum.

Courgette mag vervangen worden door puree of gewone spaghetti!

Geen kerst zonder vis !!