Zeewolf met peterseliekorstje en groene groenten

#image_title

INGREDIËNTEN

  • 600 gram zeewolffilets (vier gelijke stukken)
  • 200 gram sugar snaps
  • 300 gram haricots-verts
  • 200 gram doperwten
  • 250 gram mascarpone
  • 1 citroen
  • 4 bosuitjes (in ringetjes)
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas ( in stukjes)
  • 6 sneetjes witbrood
  • roomboter

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 35 minuten minuten
  • Passieve tijd: - minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sugar snaps, haricots verts en de doperwten in een pan met gezouten water in circa 4 min beetgaar. Giet ze af en spoel met koud water. Meng in een kom de mascarpone, rasp van de citroen, sap van een halve citroen en wat peper en zout door elkaar. Meng in een andere kom de olijfolie, sap van de andere helft van de citroen, bosui en de helft van de peterselie door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Roer dan de groente door de dressing. Voor het peterseliekorstje doen we de Parmezaan, 2 sneetjes brood, 1 teen knoflook, de resterende peterselie en een scheut olijfolie in een hakmolen. Hak dit fijn tot een groene massa en breng op smaak met wat peper. Leg de zeewolffilet op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de filets in met het peterselie mengsel. Bak dit voor z’n 10 gaar in de oven. Snij de andere sneetjes brood diagonaal. Bak deze in een koekenpan met de roomboter goudbruin. Smeer ze daarna in met knoflook. Verdeel de groene groente over vier borden en schep een lepel mascarpone erover. Hiernaast legt u een stuk zeewolffilet en serveert je dit met de sneetjes brood.